Heroikus harcot vívott néhány napig a magyar Wikipédia szerkesztőgárdája a népnyelv ellen, de tegnap késő délután kapituláltak és védetté nyilvánították az Áder Jánosról és Kövér Lászlóról szóló bejegyzéseket.

A cikk a hirdetés után folytatódikSenkit sem bátorítunk, hogy a Wikipédia szerkesztésével terjesszen dezinformációkat, de azért mégiscsak elgondolkodtatónak kellene lennie egy közszereplő számára, ha sokaknak a Bajszos Szar hallatán az ő neve ugrik be először.

Vagy éppen Kövér Lászlóé.

Persze, ez egy komoly tévedés a névtelen harcos(ok) részéről, hiszen köztudomású, hogy 2017 tavasza óta Bajszos Szar néven Áder Jánost említi a köznyelv

A Wikipédiát bárki – akár bejelentkezés, felhasználói fiók nélkül is szerkesztheti, ilyenkor az IP-címet rögzíti a rendszer – , így nem csoda, hogy egyes szócikkek viszonylag gyakran lesznek ideológiai bozótharcok színterei.

A másik oldalról amúgy Gyurcsány Ferenc a népszerű, volt hogy örömlánnyá minősítették, de természetesen a Soros-bérencezést is megkapta. (Bár nem kizárt, hogy ezt itt ironizálva csinálta valaki. )

Mindenesetre az angol nyelvű Wiki szerkesztőinek nem prioritás pl. a Kövér Lászlóról szóló bejegyzés, így ott viszonylag lassabban peregnek az események és még ilyen – eposzi jelzőnek teljesen alkalmatlan – elnevezések is születnek.

 KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

Címkék:
KategóriákPOP