A tatabányai kórház dolgozója, egy kétgyermekes édesapa az a 41 éves férfi, aki a legfiatalabb elhunyt volt az elmúlt 24 órában meghalt 12 koronavírus-fertőzött közt, értesült az RTL Híradó. Ők számoltak be arról is, hogy a kórház 21 dolgozója is fertőzött lehet. A Magyar Hang pedig arról írt, hogy a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban is elszabadulhatott a vírus.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szombaton délelőtt beszámoltunk arról, hogy újabb 12 magyar állampolgár hunyt el koronavírus-fertőzés következtében, és hogy egy 41 éves férfi is az áldozatok közt van. Azt is megjegyeztük, hogy ugyan minden elhunytra krónikus betegként hivatkoztak, és valóban írtak több alapbetegséget is a 41 éves elhunythoz is, de ezek súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés és bélgyulladás voltak, amelyek közül – írtuk – legfeljebb a bélgyulladásnál esélyes, hogy krónikus alapbetegség volt.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház 41 éves ápolója az elhunyt férfi, és pénteken veszítette életét. Illetőleg, hogy már egy ideje lélegeztetőgépen volt.

Azt pedig már mi, és csak nagyon nagy zárójeles megjegyzésként írjuk, hogy ha egy kórházban dolgozó ápolónál a vérmérgezést és a bakteriális fertőzést is feltüntetik, az sajnos hordozhat egy plusz jelentésréteget is, tekintve, hogy évek óta cikkezik a sajtó a sajnálatos kórházi állapotokról és fertőzésekről. Müller Cecília mindenesetre ma azt mondta, hogy a férfi egy baktérium által okozott vérmérgezésben szenvedett, és az egész oka egy/a bélgyulladás lehetett.

Az RTL Híradó számolt be arról is, hogy a tatabányai kórházban 21 dolgozó lehet vírusfertőzött, egyikük lélegeztetőgépen van (ő hunyt el), és további hatvan dolgozó pedig karanténban van. A kórház vezetője szerint ettől függetlenül a többiek el tudják látni a szükséges feladatokat.

Az elhunyt ápoló felesége az Indexnek megerősítette, hogy férjéről van szó. Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek. A férfit a székesfehérvári kórházban kezelték, ott is halt meg.

Nem a tatabányai kórház az egyedüli egészségügyi intézmény azonban, ahol többen is megfertőződhettek, sőt. Arról már a Magyar Hang számolt be szombaton, hogy a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban is elszabadult a vírus. Mint írják, a XI. kerületi kórházban száz fekvőbetegnél kimutatták a kórt és negyven dolgozó tesztje is pozitív lett. Azt pedig a Népszava írta meg egy április eleji cikkben, hogy a Szent Imre kórház érsebészetén nincs ügyelet, mert az orvosok és az ápolók járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Ma is volt természetesen koronavírusos sajtótájékoztató. Az új megebetegedésekről és az elhunytakról, köztük a 41 éves férfiról beszámolt Müller Cecília országos tisztifőorvos is, mint feljebb is utaltunk erre.

Azt azonban már nem említette meg, hogy egészségügyi dolgozóról van szó.

KategóriákMETÁL