Igaz, nincs is túl sok médiahekk a magyar politikai színtéren, Alpár Györgynek, az ország egyik legkisebb településének (kb. 170 lakos), Drávaszerdahely polgármesterének azonban megint sikerült a vákuumban boldolgulnia. Bejelentkezett az ellenzék parlamenti befutó listás helyei egyikére. Illetve mégsem.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Kedves Ellenzék! Aktivistáitok vannak sokan, valódi jó embereitek kevésbé. Jelöltjeitek is vannak, de jó jelöltjeitek kevésbé. Az országos listátok pedig üres még. Itt az idő. Csak szólok” – ilyen feliratú táblát tart ma politikusi Facebook-oldalán Alpár György. A baranyai 170 lakosú Drávaszerdahely független polgármestere a posztolt fotó kísérőszövegében azt írta, hogy más házasodni szokott ilyen képpel, ő viszont a Parlamentbe készül. Majd követőit biztatja a megosztásokra és a lájkolásra, mondván, ha kap ez a kép ezer lájkot és 2000 megosztást, “akkor kell, hogy adjanak egy befutó helyet az ellenzék Országos Paralmenti Listáján!”. (Cikkünk írásakor 205 megosztásnál tartott a poszt.)

Beszéltünk a poszt megjelenése után Alpár Györggyel, aki azt mondta, hogy természetesen arról van szó, aminek látszik (ha nem is feltétlenül elsőre), médiahekkről. Ezzel a felhívással szeretne egy kis reklámot az ellenzéknek, mert fontosnak tartja, hogy legyen kormányváltás. Mindemellett az is célja vele, mint oly sok esetben a hasonló posztjaival vagy felhívásaival, a figyelmet fenntartani, például több követőt szerezni rendszeres élő közéleti szubjektív hírmagyarázójának, amit hírek, ahogyan én látom felkiáltással szokott bevezetni (egy videó lejjebb látható), és amelyekben a helyi, baranyai események mellett országos hírekkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozik, akit rendszeresen istencsászárnak hív.

Tisztában van vele, hogy nem fog kapni akkor sem listás helyet, ha a kiírtnál sokkal több lájkot és megosztást kap. De azt is mondta, egy kis csavarral, hogy amellett, hogy ő nem akar mindenáron parlamenti képviselő lenni, vagány dolog lenne, ha az emberek – mert ilyen sem volt még Magyarországon eddig – a befutó listás helyek közül legalább egyet közvetlenül szavaznának meg. A listás helyek ki nem osztása, nem végelegesítése azonban kritika is a részéről az ellenzék felé, ami persze most kapóra jöhetne neki.

Alpár György amúgy, mint annak idején megírtuk, a kevés olyan párt nélküli civil egyike volt, aki el tudott indulni az előválasztáson, még ha végül nem is ő, hanem egy DK által indított jelölt, Szarkándi Lajosné kapta a legtöbb szavazatot a Szigetvári körzetben, ahol jelenleg Nagy Csaba, a Fidesz politikusa az országgyűlési képviselő, és ő is az esélyese a választásnak. Alpár szerint éppen ezért is lenne jó, ha eggyel több baranyai képviselő kerülne be az új parlamentbe, mert az ellenzéknek szerinte reálisan a két pécsi körzetben van esélye nyerni a négyből, ráadásul az övék a legnagyobb (legtöbb települést magába foglaló) parlamenti választókerület az országban.

KategóriákMETÁL