Se az nem világos, hogy földekre miből tellett neki, se az, hogy a beruházásra honnan lett volna pénze. De amúgy “minden rendben volt”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidesz baranyai főügyintézőjének egyik látszólag nem túl sikeres, de annál érdekesebb projektjéről publikált cikket a Direkt36 oknyomozó újságírói központ a 444-en.

A cikk lényege röviden:

Bánki Erik fideszes képviselő hatalmas üzletbe vágott Erdélyben több mint tíz éve. Cégein keresztül földeket vett, ahol egy sokmilliárdos beruházást akart megvalósítani. Se az nem világos, hogy földekre miből tellett neki, se az, hogy a beruházásra honnan lett volna pénze. Az ötlet végül bebukott, Bánki cégei rengeteg köztartozást halmoztak fel, idén mégis sikerült százmillió forint plusszal kiszállnia. Bánki azt mondja, sok részletre nem emlékszik már és lehet, hogy valami kimaradt a könyvelésükből, de egyébként minden rendben volt.

Bánki válaszolt a Direkt36 kérdéseire. Válaszai közül kedvencünk az, amikor arra reagál, hogy egy erdélyi földárverésen a minimum szükséges két licitáló egyike az ő cége volt, a másik pedig egy olyan vállalkozás, amelyben akkor résztulajdonos volt az unokatestvére, Madár Péter. (A földet Bánki Erik szerezte meg.)

A nyilatkozat:

Ez egy nyílt verseny volt, mint egy közbeszerzés. Csak ott [az első aukción] tudtam meg személyesen, hogy az unokatestvérem is részt vesz. Én is meglepődtem ezen

Bánki Eriket egyszer nekünk is sikerült szóra bírnunk, Babos Attila kollégám akkor azt kérdezte tőle, igaz-e, hogy valójában ő irányít a pécsi önkormányzatnál. 

HÁT PERSZE, HOGY NEM IGAZ!!!!!!!!!!

Bánki Erik szerint rosszakarói terjesztenek róla “pletykákat”

Bánki Erik szerint rosszakarói terjesztenek róla pletykákat – Coub – GIFs with sound by Attila Babos

KategóriákMETÁL