Félpályás útlezárás jön a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége szervezésében. A Budai vámnál, illetve a cserkúti elágazónál, a 6-os úton. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egyelőre csak figyelmeztetőnek számító tiltakozás a Budai vámnál  a Búzavirág utca és az Álmos utca között lesz, a jobb sávon, a cserkúti elágazó mellett pedig a Szentlőrinc felől Pécs felé vezető sávban. 

A félpályás útlezárással egybekötött figyelemfelhívó hétfői demonstráció csak a kezdet, ugyanis ?a munkavállalókat nyomorító jogszabályok ellen 2019. január 31-éig az összes munkanapon? megtartják.

A résztvevőknek gyülekezőt a Búzavirág utcában 4:50-kor, a cserkúti buszmegálló után 4:45-kor tartanak.

A félpályás útlezárás január 21-25-e kötött reggel 5 óra és délelőtt 10 óra között tart.

Jövő héttől egésznapos lezárás jön

Január 27. és január 31. között viszont reggel 5 óra és 16 óra között lesz. Január 26-27-én, szombaton és vasárnap az útlezárás szünetel. A részleteket a tiltakozás Facebook-esemény oldalán olvashatják. 

Arra kérik a szakszervezeti képviselők a polgárokat, hogy akinek, ahogy ideje és lehetősége engedi, csatlakozzon az útlezáráshoz!

És, ahogyan azt a szombat délutáni mintegy ezer főt megmozgató kormányellenes tüntetésen is elmondták, azt szeretnék, ha minél többen lépénének be a szakszervezetekbe. Ha nincs valakinek a munkahelyén, akkor pedig segítenek alakítani.

Az is elhangzott szombaton, hogy türelmet és szolidaritást kérnek az autósoktól és a közlekedőktől, mert értük is, mindenkiért tüntetnek.

A Nyomtass Te is! szerkesztősége a lezárásokra, illetve a hétvégi tüntetésre baranyai különszámot is készített, amelyet ERRŐL AZ OLDALRÓL tudnak letölteni.

A Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegységének tagjai:

Független Demokratikus Szakszervezet PK. Zrt.

Hauni Hungária Kft. Vasas Alapszervezet

Húsipari Dolgozók Szakszervezetének Pécsi Alapszervezete

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Pécsi Szervezete

Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Baranya Megyei Szervezete

Vasas Szakszervezet Dél-Dunántúli Regionális Képviselete

KategóriákMETÁL