Jótékonyságra költik az MSZP és a Párbeszéd parlamenti frakciójának politikusai a képviselői illetményük emelését. Az emelés egy külön alapba került, abból fizetnek jótékonysági akciókat.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzt is elmondta csütörtökön Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakciójának vezetője azon a sajtótájékoztatón, amely után Mikulás-csomagokat adtak át a pécsi gyermekklinika minden egyes betegének.

Az MSZP által szolidaritási alapnak elnevezett keretbe havi 3 millió forint kerül, ez az az összeg, amellyel többet utalnak a baloldali politikusoknak a tavaszi parlamenti képviselői fizetésemelést követően. Tóthék nem veszik fel ezt a plusz összeget, hanem létrehozták a szolidaritási alapot, amelyre az MSZP és a Párbeszd helyi tagszervezeti tudtak pályázni. Így ajándékozták meg az idén a PTE ÁOK KK Gyermekgyógyászati Klinika betegeit is, Mikuláskor. A Mikulás-csomagok mellett egy hűtőt is ajándékoztak az egyik osztálynak – a politikusok előzetesen érdeklődtek, hogy mi lenne az, amire most a legnagyobb szükség lenne, ez alapján vettek egy hűtőgépet.

Tóth Bertalan Szakács László és Gulyás Emil  pécsi városházi politikus társaságában beszélt arról is, hogy az MSZP nőtagozata, ugyancsk a párt helyi szervezetein keresztül gyűjt a rászorulóknak karácsony előtt, idén december 15-ig tart a gyűjtés. Tartós élelmiszereket, csokoládét, műszaki cikkeket, játékokat visznek a rászorulóknak.

Tóth Bertalan szót ejtett az ellenzék és a civilek által csak rabszolga-törvénynek nevezett tervezett jogszabályról is. A hatnapos munkahét, a havi akár 400 órás munkarend, szerintük tűrhetetlen, ezért ők is demonstrálni fognak a szakszervezetek mellett szombaton a fővárosban.

Egyes szakszervezetek annak ellenére is tüntetnek a vélhetően a T. Ház elé kerülő, Kósa Lajos által benyújtott javaslatról, hogy a konkrétan a túlórára vonatkozó szabályozás érvényesítése elviekben a szakszervezeteken és üzemi tanácson keresztül lehetne csak érvényesíteni – már, ha működik ilyen.

Szakács László arról beszélt, hogy Baranyában még Komlón és Sámodon készülnek jótékonysági akcióra, de Pécsett is lesz még hasonló megmozdulásuk.

Szakács szerint egyre több a szegény auz országban, ami nem a kormány sikerét jelenti, akár mit is mondjanak Orbánék. A szakszervezeteket azért segítik, ha azt elfogadják a munkavállalói érdekvédők,  mert  ők a saját jogaikért akarnak kiállni.

(Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs)

KategóriákPOP