Hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-ellenes aláírásgyűjtést tartani – áll az egyik legfrissebb netes petíció címében, ami csak látszólag a tervezett Pécs Pride-ról szól. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt baranyai passzivistáinak új akciója gyönyörű ötvözete remekbe szabott politikai trollkodásnak és társadalomkritika 

A cikk a hirdetés után folytatódikNemet mondok a “Nemet mondok…” petícióra, ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-ellenes aláírásgyűjtést tartani – ezt a nyilvánvalóan szándékosan nem rövid, túltolós címet adta legújabb netes petíciójának a Magyar Kétfarkú Kutya Párt baranyai szervezete.

Most aztán már gyakorlatilag nincs olyan jellegű petíció a tervezett Pécs Pride kapcsán, amit valaki, aki bárhogyan is viszonyul az egyhetes pécsi LMTQ-fesztivál záróeseményéhez, ne tudna aláírni. Főleg, ha szerinte egy netes petíció aláírása tökéletes lehetősége annak, hogy kifejezhesse a véleményét egy kérdésről. (A bárhogyan is viszonyul szófordulatot azért merészeltük ide tenni, mert, talán főleg a pride ellenzői, de akár a támogatói közt is lehetnek szép számmal, akik talán elképzelni sem tudják, hogy egy ilyen esemény iránt bárki is közömbös lehet.) 

A tervek szerint Pécs belvárosában tartanák meg az  LMBTQ büszkeségmenetet, amely bevallottan más, például etnikai és nemzeti kisebbségek jogai melletti kiállásként is szerveztek. Az ügyben már Pécs polgármestere is megszólalt, de a kormánnyal szervilis pécsi média már egy jó ideje napirenden tartja a kérdést, s az is kimondható, hogy folyamatosan hergeli közben olvasóit.

A Pécs Pride tervéről a Szabad Pécs számolt be elsőként. Ebben a véleménycikkben vendégszerzőnk a legtipikusabb ellenérveket veszi sorra, és válaszolja meg őket, ITT pedig hallható az a Podcast-adásunk (igen, már ilyenünk is van, péntekenként), amelyben a Pécsi Pride egyik szervezőjévek beszélgettünk. 

KategóriákPOP