A verseny mondjuk baromi nagy. Adunk pár ötletet. Sőt, szavazni is lehet. Pláne, hisz szilveszter van. Ja, és még véletenül sem az Only 1 Genius-ra (LOL) gondolunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikO1G

Ezt nem is magyarázzuk túl. Az egykori harcostárs és pártpénztárnok indította el a Gé.-gate-et, elnevezve egykori barátját. Amikor az 1. Az oroszokhoz közeledett/leépített alapjogokat V. 2. Úgy döntött, nem jó az neki, ha egy kézben koncentrálódik a médiahatalom. V. 3. Elzáratta a csapot, amit aztán nem egy aktív vízvezeték-, hanem egy valamikori gázszerelő nyitott meg újra. Azt, hogy O1G-e az igazi/legfőbb Gé., majd eldől, de egyvalamit semmiképpen sem mondanánk rá: hogy sarutlan lenne, de egy másik gé.-betűs dologgal, a gatyájával meggyűlt a baja idén. Jellemzője, hogy magánterületen avat fel többmilliárdnyi közpénzből épült dolgokat.

Á1G

Nettó, száműzetett/kitüntetett pártpolitikusból lett államfő Schmitt Pál bukása után. És az igazság az, hogy jó darabig egészen jól állta a harcot, viszonylagosan jó beszédeket mondott, nemhiába tartották őt sokan a Fidesz belső köreiből az ősfideszesek közül a(az egyik) legokosabbnak/legműveltebbnek/legkulturáltabbnak. Na, de ez már egyre inkább a messzeségbe vész. Ahogyan az is, hogy a klímaváltozás elleni fellépést még mindig rendszeresen és nagyon helyesen sürgető magyar államfő esélye az ENSZ elnöki posztjára is (ha egyáltalán tényleg volt ilyen ambíciója).

K1G

Ő is bajszos, mint Mr. Á. És szintén ősfideszes. Sokan már korábban is illették a g-betűs jelzővel/főnévvel. Sőt, talán leginkább őt a Gé.-gate előtt, talán a Kötél-gate miatt. A fickó Gé.-vel mostanában leginkább azért esélyes, mert a szót gyakorta elveszi, a büntetést viszont pazarul szórja.

L1G

Nem bajszos. De neki még az is jól állna. Talán túl jól is. Hátrébb is kellett húzódnia, nyilván a főni sem bánja ezt. Na persze, a túlzott önbizalom, ami jellemezte, tényleg túlzott volt, hiszen az ő érdeme annyiban 

Gy1G

Éjjel-nappal Ferenc. Az ellenzék üdvöskéje. Csak, mintha azzal nem számolt volna, hogy az még 1990-, de legfeljebb is 2000-valahányban volt. Az egész ellenzéknek komoly kritika, hogy Mr. F. sok esetben még mindig tudott olyan beszédeket mondani, amelyek legalább egyes részeiben megmutatták, hogyan is kellene nem őfelsége ellenzékeként szólni a T. Kormányfőhöz. Na, de F. itt sem ismerte fel, hogy elég a kevesebb, belőle. Az viszont nagy dicséret, hogy az elmúlt időszak tüntetésein háttérben volt. Ha ott is marad, a végén még tényleg ellenzék lesz az ellenzék nagy része.

KL1G

1300 milliárdocskás ?Setét? Lajos. Pécsett nem volt szerencséje sem a pótsofőrrel, sem a városháza kapujával. Menekülni viszont nagyon tud, pedig csak kérdezni akartuk/akarták. 

P1G

Mégiscsak pécsiek vagyunk, vagy nem?

S1G

Visszanyal a fagyi? Ha már elindította a Gé.-zést, ne hagyjuk ki. A választás utáni Magyar Nemzet-bezárás után sokan ismét megorroltak rá. Mondjuk, tényleg nem volt nagyon szép tőle. Azt viszont kevesekről mondhatjuk el, hogy a választások előtt, az elmúlt években, a Gé.-gate után ne csináltak volna nagyon jó újságot a Nemzetesek.

T1G

A nagybetűs biztonságpolitikai szakértő, aki nem lesz az Év médiavállalkozója, de a Zoom bezárása miatt az Év Gé.-je még lehet.

M1G

A legjobbat a végére tartogasd? Szerintünk róla többen, úgy tarthatják, hogy nem szent, és tényleg belepisál a dinnyébe. Szentnek mi sem tartjuk, de az biztos, hogy a NER haszonélvezői közül nem ő a legtenyérbemászóbb és legellenszenvesebb figura. Igaz, ha valaki, akkor ő a haszonélvező. És ez még akkor is így lenne, ha 2 milliárdot kellene egy szent család boldogulására letennie minden egyes hónapban, tax free. Most mindenesetre nem áll rosszul. Mond az a név valamit, hogy Paul McCartney? Na ő elvileg már rosszabbul áll, mint M1G.


KategóriákMETÁL