Alig másfél év működés – és több főszerkesztőcsere – után jelentette be egy közleményben a zoom.hu-t kiadó Strat-Pol Kft., tulajdonosa, ügyvezetője, hogy kivonulnak a “média és a tájékoztatási piac területéről”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 2017 nyarán elindított újság a biztonságpolitikai szakértőként is sokat szereplő Tarjányi Péter nevéhez kötődött. Akkor úgy nyilatkozott, hogy kétéves működésre rendelkeznek elegendő fedezettel, akkor is ha nem lesznek reklámbevételeik.

A kb. 30 fős, profi (pl. ex-indexes, ex-origós) stábbal indított híroldal éppen a mai napon, nem sokkal korábban jelentette be, hogy Facebookon 50 ezer követőnél tartanak.

A szerkesztőség közleményét változtatás nélkül tesszük ide:

?A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte. A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának!

A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól.

Farkas Csilla
megbízott főszerkesztő”

KategóriákMETÁL