Nagyon szoros verseny volt a két országgyűlési képviselő előválasztási párharca Baranya 2-es választókerületében, amiből az MSZP-ből a DK-ba igazolt Szakács László jött ki győztesen.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzakács László (DK) a szavazatok 51,31%-át megszerezve megnyerte az előválasztást Baranya 2-es választókerületében. Ellenfele, az LMP-s Kresztes László Lóránt alig maradt le, ő a voksok 48,69%-át gyűjtötte be. Így tehát Szakács László lesz Hoppál Péter kihívója.

Mint megírtuk, egy kicsit nagyobb különbséggel, de szoros versenyben győzött Mellár Tamás is Nemes Balázzsal szemben. Az ő fideszes ellenfele várhatóan Kővári János lesz.

Keresztes László azt írta a Facebookon, hogy szoros versenyben, mindössze 188 szavazattal veszített. Köszönte mindenkinek, aki részt vett az előválasztáson, és szavazatával támogatta.

„Megtisztelő, hogy 3507 itt élő ember a szavazatával nyilvánította ki, hogy engem tart alkalmasnak a térség képviseletére! Gratulálok ellenfelemnek, Szakács Lászlónak, aki jó és beágyazott jelölt. Karnyújtásnyira volt, hogy a két legerősebb ellenzéki párt, a DK és a Jobbik szövetségével szemben győzedelmeskedjünk” – fogalmazott.

Köszönte Pécsnek, hogy a „csodálatos városában” többséget szerzett, és köszönte Kozármisleny polgárainak, hogy közel kétharmados arányban szavaztak rá. „Óriási megtiszteltetés, hogy a választókerület 18 településéből 15-ben nyertünk”.

Szakács László is megköszönte a támogatást, a rengeteg szavazatot! „Köszönöm a szavazóknak, hogy éltek az új lehetőséggel, és elmentek, kiválasztották ki legyen nálunk a Fidesz és Hoppál kihívója. Ezután közösen le fogjuk váltani a Fideszt, Baranyában le fogjuk váltani Hoppál Pétert! Külön köszönöm mindenkinek akik minden nap a szavazó sátrakban voltak, hiszen nekik hatalmas szerepük volt: új demokratikus eszközt honosítottak meg! Hajrá Baranya!” – írta.

Mellár Tamás is megköszönte a bizalmat, mint írta „köszönöm a választóknak, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem! Köszönöm Nemes Balázsnak, hogy korrekt és kemény küzdelemben lehettem a versenytársa! Emellett külön szeretnék köszönetet mondani a szavazást segítő önkénteseknek, akiknek a munkája nélkül nem jöhetett volna létre az előválasztás!”.

Mellár Tamás is csak nemrég posztolt, Nemes Balázs pedig a Facebookon egyelőre még nem reagált.

Baranya 3-as és 4-es választókerületének eredményeit egyelőre még nem közölték.

12.50 – Délelőtt 11 óra előtt Nemes Balázs is gratulált

Mellár Tamásnak természetesen, és köszönte a szavazatokat. Azt írta: „Gratulálok Mellár Tamásnak, az előválasztás pécsi győztesének! Köszönöm mindenkinek, aki szavazatával támogatott, köszönöm aktivistáimnak a befektetett munkaórákat, és külön köszönet a szavazatszámlálóknak, akik szó szerint éjt nappallá téve számolták a körzetek eredményeit.Jól esik, hogy ilyen sok pécsi és Pécs környéki polgár támogatott a szavazatával, még ha ez most győzelemre nem is volt elég. Köszönöm az ő bizalmukat, az igazi munka még csak most kezdődik.Mellár Tamásnak jó munkát és sok sikert kívánok a 2022-es választásokra!Csatlakozz a pécsi Momentumhoz, ha te is úgy gondolod, hogy Pécs jobbat érdemel!”

KategóriákMETÁL