A fideszes Bánki Eriknek több éven keresztül volt Budapesten a
Római-parton található Római Wellness Otthon lakóparkban egy 133 négyzetméteres lakása, ami sosem szerepelt a vagyonnyilatkozataiban – írja friss cikkében a Direkt36 a 444.hu-n.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem ez az első írás a baranyai országgyűlési képviselő vagyoni helyzete körüli furcsaságokról, legutóbb arról cikkezett az újság, nem írta be a nyilatkozataiba a romániai cégein keresztül szerzett több mint 100 hektárnyi földjét, és ezeknek a cégeknek a több száz milliós köztartozásait sem.

Bánki azt mondta, azért nem tüntette fel az ingatlanokat a vagyonnyilatkozatában, mert nem személyesen ő, hanem cégei birtokolják ezeket. ?A cégtulajdon és a magántulajdon két különböző dolog. Ha egy cég tulajdonában van egy ingatlan, akkor a cég tulajdonában van, és nem a magánszemély tulajdonában? – mondta a Direkt36-nak.

2016-ban az egyik magyar cégét is kifelejtette a vagyonnyilatkozatából, amit akkor a 444 vett észre. Ez a reklámcég 2017-ben úgy termelt 140,6 millió forintos bevételt, hogy egyetlen munkavállalója és honlapja sem volt.

A képviselői vagyonnyilatkozatokra vonatkozó szabályozás nem minden esetben egyértelmű, sokan ki is használják a kiskapukat, azonban van olyan képviselő is, aki rendre bevallja a közvetett tulajdonában lévő vagyontárgyakat is.

KategóriákPOP