38 diákot már biztosan elvisznek vagy elvittek a pécs-somogyi iskolából, de további 25 gyerek szülei is “keresik a megoldást”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tanév elején 105 tanulója volt a pécs-somogyi Vadgesztenye iskolának, ebből 20 magántanuló. Utóbbiak nem járnak be rendszeresen az intézménybe, így a “valós” létszám 85 volt.

Mint ismert, a Pécsi Tankerület tavaly tavasszal kiírt egy igazgatói pályázatot, amin egyetlen induló volt, egy olyan “vadgesztenyés” padagógus, akit a szülők döntő többsége elfogadott, támogatott. A pályázatot aztán visszavonták és ősszel újra kiírták, amire megint egyetlen ember pályázott, az iskola időközben a tankerület által ideiglenesen kinevezett igazgatója. Őt viszont a szülői munkaközösség nagyon nem akarta. Megkezdődött egy hónapokig tartó küzdelem, erről több cikkünkben is részletesen beszámoltunk. A szülők és szimpatizánsok tüntetést is szerveztek, miután Páva Péter tankerületi igazgató kinevezte az addigi megbízott igazgatót az iskola élére.

Már akkor többen jelezték, sokan el fogják vinni gyereküket a Vedgesztenyéből. Az elmúlt hetekben információink szerint a tanulók közel fele, 38 diák távozása véglegessé vált, 25 gyerek szülei pedig “keresik a megoldást”, így elég nagy esély van rá, hogy a valós 85-ös létszám akár egyharmadára apadhat.

Az eddigi biztos távozók nagy része felsőtagozatos, a várakozó 25 diák alsós, jellemzően elsős-másodikos.

A szülők most egyesület és alapitvány létrehozásán dolgoznak. Cél az új iskola, ami a Kliktől (tankerülettől) független. A szülők tanulókört is szerveznek, hogy megmaradjon a kapcsolat.

KategóriákMETÁL