Négy és fél millió forintnál, 240 ágynál, 22 helyszínnél tartanak. A politika nem vesz róluk tudomást, vannak kórházak, amelyek elutasítják az adományt, de akadt olyan intézmény is, ahol mosolyogva átvették az ágyakat, de azok nem jutottak el az anyukákhoz.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sárbogárdi Orosvári Zsolt Facebook-oldalán indította el a kampányt, miután saját szemével látta, hogy beteg gyereküket a kórházban sem magára hagyó anyák többsége a földön vagy összetolt székeken alszik, sokszor napokon, akár heteken át. Az akcióba az Anyák az Anyákért alapítvány és a Social Point alapítvány is bekapcsolódott, előbbi bankszámlájára érkeznek az adományok.

Orosvári Zsolt

Orosvári Zsolt a Szabad Pécsnek elmondta: eddig 4,5 millió forint jött össze, ebből 21 helyre vittek mobil, összecsukható ágyakat, a pécsi gyerekklinika a 22. intézmény.

A kampányhoz önkéntesen csatlakozott pécsi anyukák vitték ma délután a gyerekklinikára a 18 ágyat az egyik nagy multinacionális sportszerkereskedő cég pécsi áruházából.

Egyikük, Szakonyi Zsanett a Szabad Pécsnek elmondta, kislányával pár napig bent volt a pécsi gyerekklinikán és ő is megtapasztalta, mekkora problémát okoz, hogy az anyáknak nincs hol aludniuk. Aztán egy Facebook-poszt révén értesült Orosvári Zsolt kampányáról, és megkérdezte, Pécsre is érkeznek-e ágyak, mert akkor segítene a szervezésben, szállításban.

A pécsi Szakonyi Zsanett önkéntesként segített

Elkísértük a pécsi önkénteseket az áruháztól a klinikáig, segítettünk a cipekedésben. A kórházban nem fotózhattunk, előzetes engedély kellett volna hozzá, de annyit megtudtunk, hogy az intézményben örülnek a segítségnek, bár a kórtermekben nagyon szűkös a hely a kórházi ágyak között és nehéz lesz elhelyezni a mobil ágyakat úgy, hogy azok ne akadályozzák a munkát, de megoldják.

A tizennyolc ágy különböző osztályokra kerül

Az adományokat az alábbi számlaszámra várják a kampány szervezői.

Van, ahol ?nincs probléma?, máshol átvették és elrakták az ágyakat

Úgy tudjuk, nem mindenhol fogadják örömmel az anyukaágyakat. A politikának nyilvánvalóan kellemetlen ez az egészségügy problémáira utaló kezdeményezés, a minisztérium nem is rezonált rá eddig, és vannak olyan kórházvezetők, akik inkább letagadják, hogy náluk is létezik ez a probléma, mintsem hogy  kockáztassanak egy esetleges rossz pontot vagy dorgálást “felülről”.

De még ennél is súlyosabb, és megtörtént eset, hogy átvették mosolyogva az ágyakat, de az anyukáknak valahogy nem jutott belőlük egy darab sem, továbbra is a földön alszanak.

KategóriákMETÁL