A PSN Zrt. működtette eddig a PMFC-t, mint klubot. Most nonprofit kft-t csinálnak belőle.

A cikk a hirdetés után folytatódikMa tárgyalta a pénzügyi és gazdasági bizottság, valamint a népjóléti bizottság az előterjesztést, ami holnap kerülhet a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés elé. A lényege: a PSN Zrt. 3 millió forint törzstőkével megalapítja a PMFC Labdarúgó Szolgáltató Nonprofit Kft-t.

?A labdarúgócsapat hosszútávú célként tűzte ki az NB II-es, illetve az NB I-es szereplést. Ennek elősegítésére az Önkormányzat jelenleg is olyan piaci befektetőt keres, aki teljes egészében átveheti, majd saját költségén üzemeltetheti a PMFC-t?

 – olvasható az előterjesztésben.

Azt írják, részben az MLSZ elvárásai, a sporttörvény NB 1-es és NB 2-es csapatokra vonatkozó előírásai, és ?a majdani befektető általi működtetés szempontjából? is célszerű a gazdasági társaság létrehozása.

 

Az előterjesztésben az áll, hogy

?A megalapítandó kft. egyben gazdaságosabb működtetési, üzemeltetési feltételeket is ígér a PMFC vonatkozásában, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és az Önkormányzat számára is csökkenő anyagi terheket jelentve.?

 

Hát igen, a város jelenlegi gazdasági helyzetében csak púp az önkormányzat hátán egy százmilliókba kerülő futballklub.

 

A PMFC Kft. által használni kívánt ingatlanok a város tulajdonában és a PSN kezelésében vannak, ezért szabályozni kell az új cég ingatlanhasználatának feltételeit is.

 

Úgy tudjuk, az utánpótlás, akárcsak a létesítmények, maradnak a PSN-nél, csak a felnőtt csapat működik nonprofit kft-ként.

 

A társaság ügyvezetője Juhász Zsolt lehet, jelenleg is ő irányítja a klubot.

KategóriákMETÁL