Nemcsak az Alagútnál, de az Ágoston téren is körforgalmat tervez a városháza – derül ki a Pécsi Stop cikkéből.

A cikk a hirdetés után folytatódikA mecsekoldali közlekedést megújító útfejlesztések része lesz az a körforgalom is, melyet az Alagútnál lévő csomópontba terveznek – emiatt majd buszmegállókat is áthelyeznek. De az Ágoston téren is várható majd egy körforgalom.

Egy függő hatályú kormányhivatali döntés szerint a Kálvária utca, Hunyadi János út és az Aradi vértanúk útja kereszteződésében (az Alagútnál) egy körforgalmú csomópontot alakítanak ki, az építtető pedig a pécsi önkormányzat lesz. A Pécsi Stop megkereste a városházát, hogy több információt tudjon meg a fejlesztésről, az önkormányzat pedig hosszas választ adott a beruházásról. (Nekik legalább válaszolnak! – a szerk.) Levelükből kiderült, az Alagútnál tervezett fejlesztés része a Mecsekoldal fő útvonala (Magaslati út, Surányi Miklós út, Angster József utca, plusz a tavaly decemberben nagy csúszással átadott bálicsi új lekötőút) rendbetételének. A pécsi önkormányzat útfejlesztésekre egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott, amiből 450 millió forintot vitt el a Bálicsi lekötőút kiépítése.

A Magaslati-Surányi-Angster tengelyből elsőként a Magaslati út készült el, ahol az 1,2 kilométeres útburkolatcsere előtt gáz-, ivóvíz- és szennyvízvezeték-cserét is végrehajtottak, a Hunyadi úti csomópontot pedig kiszélesítették.

A programnak pedig része lesz az Alagútnál kialakítandó körforgalom is. A városházi válasz szerint:

“jelenleg egy engedélyezési szintű, mélységű tervdokumentáció van készen, ami az engedélyezési eljárás lefolytatásához szükséges. A jogerős engedély birtokában a hatóság által előírt esetleges többletkötelmek tervbe építésével a tervező kiviteli szintű tervdokumentációt fog készíteni. A jelenlegi tervek alapján a további kérdések megválaszolása egyelőre korai, hiszen azt legkorábban majd a kiviteli tervek elkészültével lehet részben megválaszolni. Az önkormányzat ebben az ügyben egyelőre nem írt ki közbeszerzést, nem is tart a beruházás még ezen a szinten. Az elkészült engedélyezési tervek a Polgármesteri Hivatalban tekinthetőek meg, de látványtervek nem készültek. A terv számol buszmegálló áthelyezéssel, tekintettel arra, hogy az útpályák is megváltoznak. Ugyanebben az állapotban és ugyanezen a vonalon készül jelenleg az Ágoston téri csomópont körforgalmúvá alakításának terve is”.

A kiemelt fotót 2018 decemberében, készítettük a Magyarürögi út – Szigeti út közötti kereszteződésben. Úgy tűnik máshol is lenne lakossági igény a közlekedés átalakítására, nem csak Nagyárpádnál.

KategóriákMETÁL