A rendőrség nagyon szűkszavú volt, de annyit elárultak a Szabad Pécs megkeresésére, hogy tiltott adatszerzés miatt nyomoznak. Nagyon érdekes részlet lehet azonban, hogy kik ellen indulhatott eljárás.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel kapcsolatban tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, amelynek részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást egyelőre nem kívánunk adni? – ennyit írt ma délután lapunk megkeresésére a rendőrség. 

Az eljárásról a Szabad Pécs és a Pécsi Stop értesült, valószínűleg ugyanannak a forrásnak a segítségével. És a rendrőség is valószínűleg ugyanakkor és ugyanazt az információt osztotta meg velünk is, velük is.

Ugyanakkor a Szabad Pécs úgy tudja, hogy a néhány éve már a Katasztrófavédelmi Hatóság alá tartozó vízügyi hatóságnál, és ott dolgozókat érintően történt a rendőrségi intézkedés szerdán, a déli órákban. Próbáltuk délután a céget elérni emiatt, de senki sem vette fel a nyilvános vonalas számok egyikét sem.

Állítólag kényszerintézkedések, bilincselések is történtek, ezt a rendőrségnek is felvetettük, de ? mint a fenti válaszból látható – nem érkezett sem cáfolat, sem megerősítés erre tőlük.

Úgy tudjuk, kiszálltak a hatósághoz is, illetve a dolgozók, vagy már felmondási idejüket töltő dolgozók lakásaiba is a rendőrök, és elvitték a számítógépeiket, laptopjaikat, mondván, hogy jogosulatlanul kivitt adatokat keresnek.

Információink szerint olyanokhoz mentek elsősorban vagy kizárólag ugyanis, akik a napokban vagy a közelmúltban felmondtak a cégnél, és olyanokhoz még, akik korábban mondtak fel.

KategóriákMETÁL