Arról a középiskolás diáktüntetőről, akiről a lovagkeresztes Bayer Zsolt is emlékezetes bejegyzést tett közzé. Nem volt igaz, amit iskolai tanulmányairól írtak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Ripost hozta le a ?hírt? Nagy Blankáról, hogy bukásra áll több tantárgyból, sokat hiányzik és rossz tanuló – nem mintha ehhez bárkinek bármi köze lenne, ebből messzemenő következtetéseket kellene levonni, vagy ettől függene valakinek az a joga, hogy bírálhatja-e a kormányt, akár igaza van, akár nem.

Majd a Ripost után több ?lap? is lehozta az ?értesülést?, például az Origo és a Figyelő. Ők most már a helyreigazítást is lehozták. Várhatóan a többieknek is ezt meg kell majd tenniük. Emlékeztetőül: ezeket az ún. újságokat nagyon sok pénzzel támogatjuk közösen, mindannyian, kormányzati, állami hirdetések formájában.

A Figyelőben megjelent helyreigazítást a HVG szúrta ki, így hangzik

?A 2019. január 15. napján megjelent ?Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető? című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.?

KategóriákPOP