Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikLubickolnak a sikerben

A Vári Attila 890 milliót lobbizott ki a pécsi gyereksportra címen futó PécsMa.hu-n megjelent cikk tovább erősítette azt a feltételezésünket, hogy a Pécsi Sport Nzrt. vezetője lehet a fideszes polgármesterjelölt a városban. Ez sajnos azt is jelentheti, hogy nem ér túl sokat az olvasóink szavazata.

Ami persze az önkormányzati oldal cikke kapcsán sokakban felmerülhet, hogy valójában hányszor kellett a városi céget Vári Attila vezetése alatt előre nem tervezett forrásokkal kisegíteni. Mindenesetre tényleg kínos lenne, egy eladósodott városban egy bebukott cég vezetőjét indítani, szóval érthető az igyekezet. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mire jut a város a Pécsi Sport Nzrt.-nél tavaly kezdeményezett pénzügyi átvilágítással.

Van, ami felmelegítve is finom

Nem a vízre gondoltunk, de szerencsére az önkormányzatilag kistafírozott médiában igen! Az amúgy tényleg felháborító pénzbehajtási kísérletről mi is megemlékeztünk, még decemberben, azonban a PécsMa szerencsére mindig kapható, ha újra franciázni lehet. A Pécsi Vízmű kopaszokkal való kiszorítását és a Tettye Forrásházzal való helyettesítését, még mindig A Pécsi Sikersztoriként tálalni, mint ahogy itt az Így lesz 814 forintos tartozásból 27 ezres a kimúlt Pécsi Vízműnél címűben azért elég avitt. Főleg, hogy Páva Zsolt első polgármestersége idején jött a francia tulajdonú szolgáltató a városba, és az elűzése 3 milliárd forintba került a magyar adófizetőknek.

Az ember, aki ott volt

Az ismeretlen szerző Az LMP a Jobbikkal fórumozott c. karaktergyilkolási kísérletekkel tűzdelt beszámolója végén olyan gyöngyszemet találtunk, ami már önmagában is annyira abszurd, hogy tényleg csak idemásoljuk: A fórumon nézőként részt vett a momentumos Nemes Balázs is, aki néhány éve még azt mondta, hogy bár utcakővel ?picikét durva? a melegek megdobálása, de ha savval töltött tojással történik a dolog, abban nincs semmi kivetnivaló. A zsidókról pedig azt mondta, hogy ?Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá?. Itt a szerző már nem is eposzi jelzőket, hanem bármikor, szinte bárhova bemásolható körmondatatokat használ.

Így kell ezt

Igazi ujjgyakorlat lett Az LMP pécsi társelnöke szerint csupán ?vitatható? a jobbikosok szélsőséges múltja című írás, ami ugyan nem Keresztes László Lóránt őszödi beszédét ásta elő egy nulla lájkos cikkel, de azért mégiscsak beágyaztak egy hangfelvételt. Amit mellesleg nem valószínű, hogy a szerző készített, mert egy női hang a kérdező. Mindenesetre 3-in-1 cikket kapunk, hiszen egyszerre üti az LMP-t és a Jobbikot, miközben sikerül a városvezetésnek tulajdonított pozitívumokat is gyorsan felmondani.

Egy ember, de többes szám…

A csúcson kell abbahagyni

A sokszínűség jegyében terveztük el a Heti Propi c. sorozatunk első darabját, azaz válogattunk volna a Pécsi Újság és a bama.hu felhozatalából is, de a PécsMa.hu főszerkesztője négy cikket is saját nevével vállalt ezen a héten (ilyen nagyon régen fordult elő), és bizony mind a négy bekerült az eheti válogatásunkba. Leginkább ez az utolsó nőtt a szívünkhöz. Az Utcai erőszakot akar Gyurcsány, Pécsett is lehet ebben társa c. olyan megpörgetése a valóságnak, ami már-már az origo.hu színvonalára repíti a kiadványt, csak itt ugye egy önkormányzati, jelentős részben közvetlenül a pécsiek adóforintjaiból finanszírozott portálról beszélünk. Visszafogottság semmi: Gyurcsány+Mellár+Marx+Nemes –> apokalipszis. Kicsit Sorost azért hiányoltuk, de szerencsére kárpótolt minket a képaláírás: “arcukat eltakaró tüntetők”, miközben a fotón csak egy maszkos alak látszik. A recept beválni látszik: ezen sorok írásakor már két lájk is van a PécsMa.hu cikkén.

KategóriákPOP