Hohn Krisztina eddig várta, hogy őt is megkeresse a pécsi Janus Pannonius Múzeum, de nem tették. Ezért inkább ő lépett, illetve kezdeményezett. Ő is szeretne nekik elhelyezésben segíteni, csakúgy mint Hoppál Péter.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mármint a múzeumi raktárban porosodó, ám bemutatásra érdemes műalkotások jelenleginél nyilvánosabb helyen történő elhelyezésével. Ilyen, a múzeumi raktárnál nyilvánosabb hely például egy közjogi méltóság (aka. országgyűlési képviselő) irodája/tárgyalója is, mint láthattuk. És azt is, hogy nem is akármilyen alkotásokat ad letétbe például Hoppál Péternek a múzeum.

Csak mert országgyűlési képviselő közjogi méltóság. És mivel ő is közjogi méltóság, és mivel neki is van irodája, gondolta, hogy egyrészt ott is lehetne legalább egy szép festmény, és hogy majd a múzeum őt is megkeresi, neki is felajánl majd legalább egy képet. Nem tették azonban, miközben ország-világ tud már arról, hogy milyen szép és értékes festmények ékesítik az ugyanabban a választókerületben dolgozó Hoppál-képviselő irodáját/tárgyalóját (a pécsi városházán lévő irodáját/tárgyalóját ráadásul).

Mint a Szabad Pécsnek elmondta, talán nem túlzás, hogy legalább annyira közjogi méltóság ő is, mint Hoppál-képviselő. Neki is van egy irodája, ráadásul abban a választókerületben, amelyben Hoppál-közjogi méltóság is tevékenykedik. Így reméli, most hogy a nyilvánosság előtt, Facebook-posztjában is jelezte, hogy ő is szeretne szebb irodáte, kap is majd letéti szerződéssel egy festményt nála elhelyezve. Mert ő szerény, ő egyetlen képpel is beéri, másrészt a nála ebben az esetben Komlót, és az ottani Béke téri országgyűlési képviselői irodát is jelenti. Így tehát egy, Pécsnél múzeumokban, egy főre/négyzetméterre, választópolgárra eső műalkotásokban jóval szerényebb helyre is kerülhetne egy szép festmény. Lapunk kérdésére azt is elmondta, hogy helye van a festménynek, emiatt senkinek sem kell aggódnia a múzeumban.

És, hogy milyen stílusú, mekkora festményt szeretne? Ki legyen az alkotó művész? Arra úgy felelt, hogy ezt a szakemberekre bízza, amúgy sem tudja, éppen milyen műalkotások vannak raktárban, s azok közül, melyek azok, amelyek egy ideig még biztosan ott maradnának. Mert reméli, ezek közül választanak majd neki. Azt pedig látta Hoppál Péternél, hogy a múzeumban értik a dolgukat, és jó ízléssel választanak. Szóval ő bízik bennük, a zsákbamacskában is benne van. És várja a becsomagolt festményt.

KategóriákMETÁL