Nagyon sok szempontból fontos tájékoztató, és ingyenes, teljesen beszélgetés lesz az M6-os sztráda továbbépítéséről  szombaton Bólyban. Nem csak a helyieknek és a környéken élőknek lehet izgalmas program. 

A cikk a hirdetés után folytatódikMilyen kockázatai vannak a közpénzügyi korrupciónak? Miért fontos, hogy egy közberuházás átlátható legyen? Hogyan segíthet ebben egy furcsa nevű, de annál fontosabb és értékesebb, ám sajnos hazánkban a közberuházások során egyelőre nem túl gyakori integritási megállapodás?

Többek közt ezekről a kérdésekről is szó lesz szombaton délelőtt tíz és dél közt Bólyban, az Erzsébet Vigadó emeleti kistermében. A korrupció ellen küzdő Transparency International Magyarország (TI) rendezvénye ugyanis a Bóly-Ivándárda között megépülő autópálya-szakaszról és az átláható közberuházásokról szóló kötetlen beszélgetés lesz.

Mint azt a TI Facebook-oldalán létrehozott esemény leírásában is mondják, a közpénz az adófizetők, azaz az Ön pénze is, ezért kiemelten fontos, hogy az állam felelősen és átláhatóan gazdálkodjon vele. A közberuházások során a felelős pénzköltés egyik leghatékonyabb módja, ha az ajánlatkérő és az ajánlattevő mellett egy független, civil szereplő is ellenőrizheti a a beruházást annak teljes időtartama alatt.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló, Bóly és Ivándárda közti M6-os autópálya-szakasz megépítését egy, úgynevezett integritási megállapodás keretében a TI Magyarország ellenőrzi. Erről a megállapodásról, a konkrét beruházásról, és általánosságban a közpénzek felelős elköltéséről szeretnének a szervezet tagjai beszélgetni a téma iránt fogékony állampolgárokkal.

Szeretettel várnak ezért minden olyan bólyi és Bóly környéki lakost, akik többet szeretnének megtudni ezekről a témákról, és megosztanák egymással és a szervező civilekkel is a véleményét.

Program:

10:00 – 10:30 Mivel foglalkozik a Transparency International Magyarország? – A szervezet rövid bemutatása
Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója

10:30 – 11:00 Interaktív előadás a közbeszerzésekről, az integritási megállapodásról és a Bóly-Ivándárda közötti autópályaépítési projektről – Nagy Gabriella, a TI közpénzügyi programjainak vezetője

11:00 – 12:00 Kötetlen beszélgetés az elhangzott témákról

KategóriákMETÁL