Osztálykirándulás-érzése lett annak az olvasónknak, aki még mindig utazik a Budapestről Pécsre tartó intercityn. Merthogy most tartják az időt, de Simontornyán meg kellett állni, hogy mosdóba mehessenek az utasok.

A cikk a hirdetés után folytatódikKb. egy órája utaztak a 16.50-kor Budapestről, a Déli Pályaudvarról induló vonaton ugyanis, amikor hozzájuk ért az amúgy nagyon kedves és udvarias kalauz, aki tájékoztatta az utasokat, hogy  nem fogják tudni használni a vonaton a mosdót műszaki ok miatt, így meg fognak állni egy olyan vasútállomáson, ahol egyrészt van nyitva lévő használható mosdó, és ahol meg tudnak állni a forgalmat nem zavarva. Így álltak el Simontornya állomáson, ?az osztálykirándulókká? lett utasok pedig szépen leszálltak, majd sorbaálltak a mosdónál, és egy negyedórás szünet után roboghatott is tovább a motorvonat. Most pedig úgy tűnik, hogy ezzel együtt is tudják tartani nagyjából a menetidőt.

Nem áprilisi tréfa? Reméljük!

Ez a járat egyébként annak a vonatpárnak a tagja, amelyiknél nem kell buszozni Százhalombatta és Budapest között, mint a többi Pécs-Budapest intercity esetében. Már egy éve tart ugyanis Kelenföld és Érd-felső közt egy vágányzár felújítási munkálatok szerint, aminek az eredeti ígéretek szerint már be kellett volna fejeződnie. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a vágányzárat április elsejei határnappal oldják majd fel.

KategóriákMETÁL