Sőt, akár húsz városban is nyerhet szerinte közös ellenzéki jelöt. Az ATV-nek adott élő televízós interjúban Péterffy Attila azt is mondta, hogy 16-22 milliárdos adósságot hozott össze a Fidesz Pécsett 2014 óta

A cikk a hirdetés után folytatódikOrszágosan is az első független ?többpárti? ellenzéki polgármester-jelölt a pécsi Péterffy Attila. Aki immáron túl van pécsi polgármester-jelöltként az első élő országos televíziós interjúján – az ATV vendége volt.

Az ATV-ben Krug Emília beszélgetett a pécsi független polgármester-jelölttel. Az ATV azért hívta be Péterffyt, ezt már a felvezető kisfilmből is megtudhattuk, mert ő az első (?első fecske?), aki névvel és arccal már vállalta és bejelentette, hogy elindul a pécsi polgármesteri posztért, és aki mögé már több ellenzéki párt is felsorakozott. Mint megírtuk az év első pécsi kormányellenes tüntetéséről szóló tudósításunkban, Péterffy Attilát támogatja az MSZP, a DK és a Momentum is, de tárgyal még más szereplőkkel, pártokkal, civilekkel, szervezetekkel is a Pécsi Hőerőmű korábbi vezérigazgatója, aki jelenleg Budapesten dolgozik, a FŐTÁV karbantartási igazgatója.

A motivációjáról szólva elmondta, hogy az mindig, mélységesen felháborította, pécsiként, amikor azt tapasztalta, hogy a város egyre inkább leszakad. A Pécsi Hőerőmű vezérigazgatójaként országos szerepet is kellett vállalnia, így szerte az országban tárgyalt polgármesterekel, és látta, hogy sok más nagyváros vezetőjéből árad az ambíció , tervek és elképzelések, míg Pécsre visszatérve ezeknek a teljes hiányát tapasztalta. És ez elgondolkoztatta és elkeserítette, sőt kétségbeejtette, most pedig már, az elmúlt években tapasztaltakból, az elmúlt évek híreiből már arra jutott, hogy a város olyan helyzetben van, hogy az is kétséges, hogy vissza lehet-e rángatni a várost egy normális pályára erről az elsüllyedt, csődközeli állapotból.

És akkor azt mondta, magában, hogy ez így azért nem mehet tovább.

Majd aztán sorra beszélt különböző, pécsi vállalkozó barátaival, akikből csak úgy ömlött a panasz Péccsel kapcsolatban, szinte kivétel nélkül. Aztán ezektől az emberektől megkérdezte, hogy mit kívánnak tenni a helyzetük, a város helyzete jobbítására, amire az volt a válasz, hogy semmit, leginkább azért, mert félnek. Így ő arra jutott, hogy akkor neki kell ennek az embernek lenni, aki megpróbálja a várost talpra állítani, merthogy valakinek meg kell próbálni.

Péterffy Attila a Népszavának is adott nemrég interjút. Abban egyebek mellett azt mondta, hogy nem fér a karaktergyilkosságtól, Annak az interjúnak erre a részére rákérdezve Krug Emília azt vetette fel, hogy azért ezt egy olyan ember, aki ellen még nem volt karakter-gyilkossági kísérlet, nem is tudhatja, milyen az, vagy kiket is elérhet. Péterffynek ugyanis van egy 23, egy 18 és egy 16 éves gyermeke. A pécsi polgármester-jelölt erre azt mondta, hogy vannak, akik már trenirozzák erre, készülnek erre a helyzetre, sőt ő beszélt erről a gyerekeivel is, mert gondolt erre ő is, hogy nem csak ő sínyli meg esetleg a politikai ambíciói miatt esetlegesen együtt járó sárdobálást.

Ugyanakkor ezzel együtt is vállalta a feladatot: bevállalta.

De lesz-e az ?első fecskéből? ?béna kacsa?? Azaz, ha nyer is, mi lesz a fideszes többséggel. Erre viszont azt felelte, hogy arra készülnek, hogy nem csak a polgármesteri cím megszerzésére, de a közgyűlési többség megszerzésére is lehet esélyük. Azt is reméli, hogy az ő személye alkalmas lehet az integrációra, és ezért akár a már meglévő politikai támogatói mellé újak megnyerésére, vagyis az LMP és a Jobbik támogatására is (ha lesz még Jobbik az ősszel is – megj. B. A.).

?Nem ismeretlenek számomra ezek az urak? – fogalmazott.

Arra utalt, hogy korábban, amikor hét éven át vezette a Pécsi Hőerőművet tárgyalt a Fidesz vezető pécsi politikusaival, a cége érdekeit képviselve, de mindig úgy, hogy az Pécs Városnak is jó legyen, Pécs érdekét is mindig szem előtt tartotta.

Szerinte a Fidesz részéről be kell ismerni azt, hogy minimum 2014 óta nem jól mennek a dolgok Pécsett. Hiszen azóta, a kormányzati adósság-átvállalás óta 16-22 milliárdos adósságot hoztak össze Páváék, amihez ?komoly tehetség? kell. És ezt a Fidesz is látott. Szerinte nem igaz, hogy Budapestről nem látszott az, hogy

a helyi Fidesz vezetőség tehetségtelen és alkalmatlan vezetés mellett adósságba sodorja a várost.

Éppen ezért azt is gondolja, hogy ha sikerül közgyűlési többséggel átvenni Pécs irányítását, és önmagában ezért bünteti/büntetné majd a kormány Pécset, 144 ezer lakost, akkor hibát vét.

Péterffy azonban ezen is túlment saját maga által is elismert már-már szokatlan optimizmusával.

Úgy fogalmazott a fenti kérdés kapcsán, hogy ő lélekben arra készül, hogy nem Pécs lesz az egyetlen nagyváros, ahol váltás lesz ősszel, sőt, ahol nem csak a polgármestert válthatják le, de a közgyűlési többséget is. Szerinte, ha lesz tíz, húsz ilyen város, akkor a kormánynak is egészen más taktikát kell alkalmaznia ezen városokkal szemben.

És, hogy szerinte mi is kel az ő pécsi polgármesteri győzelméhez? Szerinte ebben a legfontosabb az ő személyes ismertségének a növelése. És ezen dolgozik a stábja. A kampánystábja már felállt, erősítik is őt, és azt reméli, hogy hamarosan több más ellenzéki párt is csatlakozhat hozzájuk.

KategóriákMETÁL