A közvagyonból az elmúlt években összesen sok százmillióval támogatott pécsi önkormányzati média valamiért úgy tesz, mintha Mellár Tamással kapcsolatban egyetlen célja lenne: a teljesen átlátszó, zsékategóriás lejáratás. Itt a Heti Propi tematikus különkiadása.

A cikk a hirdetés után folytatódikZavarba ejtő az az odafigyelés, amit a pécsi önkormányzat lapja tanúsít Mellár Tamás országgyűlési képviselő iránt. Már a tavalyi választási kampányban is sokat foglalkoztak vele, de azután, hogy a független politikus lenyomta és a Főkeféig repítette a kertvárosi ingyensörosztás sokszoros világbajnokát, a fideszes Csizi Pétert, még sűrűbben, szinte naponta írnak róla. Igaz, ebben nincs sok köszönet. Ha ugyanis pusztán a közéleti tartalmait nézzük, akkor egyértelmű, hogy a pécsi önkormányzati lap a kormánybarát médiauniverzum Georg Spöttle-i összetettségű nyelvét beszéli, annak módszereit alkalmazza több-kevesebb, hatékonyságát tekintve (Mellár győzelme pl.) inkább kevesebb sikerrel. Mellár állandó jelzői az önkormányzati lapban elég kiszámíthatóan alakulnak ma már, az is lehet, hogy azokat egy algoritmus rendeli hozzá rögtön a névhez: ?MSZP-P-s?, ?baloldali?, a nyilván rendkívül sértő ?zengővárkonyi?, ?marxizmust éltető?, ?Pécsett élni sem tudó?, ?kaméleon?.

Összeszedtük az elmúlt év legütősebb / legütődöttebb mellározós cikkeit az önkormányzati lapból. Döntsék el Önök, hogy ezek célja a korrekt tájékoztatás vagy esetleg valami más volt. Ugorjanak velünk együtt fejest a pöcegödörbe!

Kezdjük mondjuk ezzel a többihez képest igen visszafogott darabbal a Csemege rovatból, ami Burány Sándor MSZP-s képviselőről szól. Tehát még egyszer: Burány Sándorról.

Eggyel erősebb versenyző a következő. Egyrészt sikerült a szopófantomot egy címben összehozni Mellárral, másrészt a frakciótárs helyett egyszerűen csak társat írnak, nyitva hagyva a lehetőségek habonyárpádi értelembe vett tárházát. Üzlettárs? Élettárs? NEM MINDEGY?

Ennek a csodálatos, nyilván költői kérdésnek a címbe emelése repítette ezt az alkotást listánk előkelő helyére.

Most vegyenek egy nagy levegőt és olvassák el ezt a valamit. Érzékenyebbek fogják be az orrukat! Mondjuk azon ritka mellározások egyike, amit legalább névvel követett el egy mecseki srác.

És most jöjjön egy tematikus négyes az ünnepelt kreátor Gyurcsány-ciklusából! LINKEK: GYURCSÁNYOS1, GYURCSÁNYOS2, GYURCSÁNYOS3, GYURCSÁNYOS4.

A maga nemében ez egy tökéletes cím, bár a fotó erősen kakukktojás jellegű. Mondjuk lehet, hogy az egyik lovagi sisak a címben laposra klopfolt Varga Zoltánt, a másik pedig természetesen Gyurcsányt rejti.

MELLÁR TAMÁS NEM LÉTEZIK. Szerintem az alábbi cikk alkotója az alkotás pillanatában maradék lelkének 99,9 százalékát odaadta volna egy ilyen címért.

Egyik legnagyobb kedvencünk kreativitásból és rosszindulatból is a legmagasabb osztályzatot kapta a Pokol Zrt. illetékeseitől. Óriási respekt a névtelen művésznek!

A legfrissebb és egyben legszórakoztatóbb aktusa az I. Mellár Tamás Hajtóvadászatnak Fodor Ibolya most már független, korábban fideszes önkormányzati képviselőhöz, a Fidesszel korábban kvázi szövetséges Kék Egyesület vezetőjéhez kötődik. A közgyűlés csütörtöki ülésén a képviselő a kertváros közbiztonsággal kapcsolatban kezdte el félreverni a vészmadarakat, illetve a vászharangot, vagy valami ilyesmi. Megemlített egy KÉSES esetet és egy másikat, ami valamiféle szexuális kényszerítésről szólt, bár ezt nem fejtette ki bővebben. Azt mondta, Mellár Tamásnak, mint Kertváros országgyűlési képviselőjének inkább ezzel kéne foglalkoznia, mint az EU-ért aggódnia. Páva Zsolt persze úgy csapott le a témára, mint tyúk a meleg, kötött pulóverre, és ott helyben, halált megvető bátorsággal ígéretet tett, hogy SORON KÍVÜL intézkedik az ügyben a rendőrkapitánynál. A Pécsma az alábbi címmel írt erről a másfél perces közjátékról:

Fodor Ibolya szájából ez a mondat nem hangzott el, így nagy talány, miért van idézőjelben, erre vonatkozóan a szövegben sem találunk támpontot. Politikai szlogennek viszont kitűnő, ha esetleg a valami rejtélyes okból hónapok óta üresen álló, ?Hazug Mellár? felirattal ellátott pécsi óriásplakátokon később majd ez az üzenet lesz olvasható, elmondhatjuk, hogy minden egyes adóforint, amivel a pécsi polgárok az önkormányzati médiát támogatták, jól hasznosult.KategóriákMETÁL