2Rule or not 2Rule. Több mint három és fél millió forintnyi, kifizetett sportfelszerelés február 28-áig nem érkezett meg a PSN-hez.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét cikkben is foglalkoztunk a közelmúltban a PSN Zrt. sportruházat-beszerzéseivel. Közérdekű adatigénylésünkre a napokban választ kaptunk az önkormányzat sportcégétől. A következőket kérdeztük a PSN-től:

1.   Mekkora mennyiségben és milyen értékben rendelt a PSN Zrt. 2Rule márkájú sportruházatot a Magyar Sportmárka Zrt-től?

2.   Mekkora mennyiségben és milyen értékben rendelt a PSN Zrt. Macron márkájú sportruházatot a márka forgalmazójától?

3.   Összesen hány fő fogja használni a PSN Zrt-nél a 2Rule márkájú sportruházatot?

4.   Összesen hány fő fogja használni a PSN Zrt-nél a Macron márkájú sportruházatot?

A téma nemcsak azért érdekes, mert egy alapvetően közpénzből gazdálkodó önkormányzati cég a PSN, hanem mert a 2Rule-t a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Sportmárka Zrt. forgalmazza. Aki esetleg nem hallott még Mészáros Lőrincről, annak elmondjuk, hogy ő az a magyar üzletember, akivel kapcsolatban a kormányzati hátszél emlegetése ma már viccnek tűnik, sokkal indokoltabb a hátorkán kifejezés használata.

Amit eddig tudtunk:

  1. A PMFC felnőtt csapata tavaly nyár óta 2Rule-ban játszik a hivatalos mérkőzéseken.
  2. A terv az lehetett, hogy később az utánpótláscsapatok is erre a márkára váltanak az egyébként kiváló minőségű Nike-ról.
  3. A 2Rule viszont – hiába a mesébe illő indulás a magyar piacon – nem tudott annyi szerelést szállítani a PSN-nek, amennyire szükség lett volna az utánpótlásban.
  4. Itt jött képbe a Macron, decemberben már tudni lehetett, hogy az olasz sportmárka forgalmazójától rendelnek szerelést az utánpótláscsapatoknak.
  5. Közben azonban az is kiderült, hogy a 2Rule-ból nem csak a felnőtt csapat számára rendeltek.

PSN-től kapott tájékoztatás szerint a történések időrendje a következő:

  1. 2018. június 24-én és szeptember 14-én rendelt a PSN 2Rule-szereléseket, összesen 4.507.670 forint értékben.
  2. 2018. december 17-én 5.051.000 forint, 2019. február 1-jén 10.867.760 forint értékben rendeltek Macron-felszerelést.

A 2Rule-rendeléssel viszont van egy kis gond. Az adatszolgáltatás időpontjáig, azaz február 28-áig csak 1 millió forint értékű sportruházat érkezett meg Mészároséktól. A PSN válasza szerint csupán a felnőtt csapat (23 fő) teljes felszerelése – kivéve az edzőfelszerelés és az utazó ruhák -, továbbá a felnőtt csapat stábjának (11 fő) utazó melegítői és pólói érkeztek meg a fent említett időpontig. Hogy ez a júniusi rendelés, azt csak valószínűsítjük, hiszen a felnőtt csapat a harmadosztály nyári meccsein már 2Rule-ban lépett pályára.

A kifizetett, de ahogy a kapott dokumentum fogalmaz február 28-áig ?még megrendelés alatt álló? (lefordítjuk: még le nem szállított) tétel összértéke 3.507.670 forint. Ez gyakorlatilag a teljes utánpótlás (U8-U19) mérkőzésfelszerelése, 210 garnitúra mez, plusz 44 kapusmez. Ha feltételezzük, hogy a rendelés szeptember 14-én történt, akkor látszik, hogy majdnem fél éve várnak a PMFC-nél a Mészáros Lőrinc-féle cég mezeire. Azt persze nem tudjuk, hogy volt-e bármilyen határidő a szállításra, simán elképzelhető, hogy még nem is kellett szállítania a cégnek. Az persze nagy kérdés, hogy tisztán piaci környezetben ekkora különbség a megrendelés időpontja és a leszállítás között értelmezhető-e.

A Macron-felszerelések megrendelése tehát két részletben történt, tavaly év végén és idén év elején, összesen több mint 15 millió értékben. Erre az adatszolgáltatás ugyan nem tért ki, de úgy tudjuk, a felszerelések rövidesen megérkeznek a csapatokhoz. Ebből a pénzből a felnőtt csapat (23 fő) edzőfelszerelést, majdnem a teljes utánpótlás (174 fő) teljes felszerelést, kivéve mérkőzésfelszerelést kap, utóbbi ugye 2Rule lesz, már ha végre megérkezik. Az U16-os és az U17-es csapat, valamint az edzői stáb vár még felszerelésre, ez – ahogy a PSN-től kapott dokumentum írja – nincs bent a fenti összegben, ezek szerint azt még nem rendelték meg.

Küldtünk kérdéseket e-mailben a 2Rule-t forgalmazó Mészáros Lőrinc-érdekeltség Magyar Sportmárka Zrt-nek, ahogy válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Fotó: RTL Klub Youtube

KategóriákMETÁL