Sajtóközleményben ment neki a pécsi városvezetésnek a Fidesz pécsi városházi frakciója. A Szabad Pécshez is eljuttatott nyilatkozat szerint elpazarolt közpénzmilliókból politikai boszorkányüldözést folytatott az ellenzék átvilágítás címszó alatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Fidesz a Péterffy Attila pécsi polgármester által ma kiadott sajtóközleményre reagált. Amint azt lapunk is megírta, Péterffy Attila egy nagyon dühös és csalódott közleményben beszélt arról, hogy három kiemelt ügyet is lezárt a rendőrség, mondván nem történt vagy nem állapítható meg bűncselekmény azokban. Mindhárom ügy a Pécsi Vagyonhasznosító működéséhez, a korábbi vezérigazgató időszakához kapcsolódik. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság azonban mindhárom ügyben lezárta a nyomozást, egy határozatot hozott a három ügyben, amivel tudatta a pécsi önkormányzati cég vezetésével, hogy nem állapítható meg bűncselekmény. A pécsi vagyonkezelő cég 2019 ősze után kinevezett új vezetője tett feljelentést mindhárom, a 2014-2019 közti politikai időszak alatt történt ügyben, mondván bűncselekmény történhetett. Péterffy Attila a közleményében azt mondta, panasszal fognak élni az ügyészségnél a rendőrségi eljárással szemben.

A Fidesz pécsi városházi frakciója ezt követően, hétfő délután adott ki, lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményt, ami szerint Péterffy Attilának ezek után bocsánatot kellene kérnie a pécsiektől.

A pécsi Fidesz-frakció sajtóközleménye:

Kérjen elnézést Péterffy Attila a pécsiektől, ügyvédei pedig fizessék vissza a felvett százmilliót!

Mostanra világosan kiderült: eredménytelen az „átvilágításnak” álcázott politikai boszorkányüldözés, amelyet Péterffy Attila és néhány ügyvéd barátja rendezett az elmúlt években „elszámoltatásnak” álcázva Pécsett. Ezek a kommunikációs és politikai blöffök, a közvélemény tudatos megtévesztése azonban eddig legalább 100 millió forintjába került a pécsieknek, ennyi pénzt vettek fel a polgármester barátai bármiféle érdemi eredmény nélkül!


Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy mivel végleg megbukott a figyelemelterelő akciója, végre kezdjen el Pécsért és a pécsiekért dolgozni: az elmúlt két és fél évben ugyanis csak az előző városvezetés mára elkészült projektjeit, beruházásait, fejlesztéseit volt képes átadni; saját munkával nem igen rukkolt elő, hacsak a Mandulás Kemping 1 milliárdos megvásárlását nem tekintjük annak. Márpedig nem tekintjük annak, az ugyanis egy újabb akció, amiben indokolatlanul sok közpénzt csúsztat MSZP-s üzleti körének zsebébe.  

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan kérjen elnézést a pécsiektől azért, amiért politikai érdekből megpróbálta őket becsapni és megtéveszteni, és el akarta velük hitetni, hogy az előző városvezetés idején bűncselekményeket követtek el.


Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy európai, demokratikus városvezetőhöz méltón viselkedjen, és végre legyen képes elfogadni a nyomozóhatóság – vagy éppen a magyar bíróságok – megállapításait, és döntéseit. Ahogy ugyanis a pécsi zöld aktivistával szemben indított, majd elveszített perét sem volt képes megemészteni, nyilvánosan bírálva a bírónőt is; úgy most is inkább megrágalmazta a magyar rendőrséget ahelyett, hogy önmérsékletet tanúsított volna.


Végül felszólítjuk Péterffy Attilát, hogy azonnal fizettesse vissza ügyvéd barátaival azt a 100 millió forintot, amelyet néhány szerencsés zsebre tehetett eddig a pécsiek pénzéből bármiféle valós, ellenőrizhető és látható eredmény nélkül!

Kelt. Pécsett, 2022. január 24. napján

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

KategóriákMETÁL