Az MSZP országos elnöksége döntött annak az MSZP-s tulajdonosi körben lévő, frissen alapított politikai társadalomkutató intézetnek a megalakításáról, amelyről csütörtök este a HVG írta meg, hogy 35 milliós megbízást kapott a baloldali párt parlamenti frakciójától, nyilatkozta a Szabad Pécsnek Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzért is Tóth Bertalant kerestük, mert a szerződést ő írta alá.

A Szociális Demokráciáért Intézet Nonprofit Kft., csupán egy nappal a bejegyzése után 35 millió forintos megbízást kapott az MSZP parlamenti frakciójától, írta csütörtöki cikkében a HVG.hu. A lap azt is megjegyzi, hogy a cégnek MSZP-s tulajdonosi köre van, az ügyvezetője régi MSZP-s háttérember, a tulajdonosa pedig a szocialisták egyik alapítványa.

Ez a nonprofit társadalomkutató intézet nyert el öt hónapra majdnem harmincötmillió forintot, vagyis havi majndem 7 millió forintot MSZP frakciója egy alig egy három hete alapított vállalkozásnak.

Tóth Bertalan érdeklődésünkre visszakérdezett, azt tudakolva, mi abban a szenzáció, hogy az MSZP-frakció egy MSZP-s alapítványhoz tartozó társadalomkutató intézetet bíz meg kutatással, és kutatások megrendelésével. Pláne egy olyan évben, amelyben még két választás hátra van. És mi lehet a baj azzal, hogy emiatt egy különálló, új politikai társadalomkutató intézetet alapítanak? A Századvéget vagy a Nézőpontot kellett volna megbízniuk? – zárta a (viszont)kérdések sorát Tóth.

Szerinte tehát nem, hogy problémás, hanem kifejezetten előnyös, átgondolt lépésről van szó, amellyel egy, az MSZP fontos háttérmunkáját, és egy XXI. századi baloldali párt kialakítását segíteni hivatott nonprofit kutatóintézetet alapítottak, és bíztak is meg rögtön fontos feladatokkal, kutatással. Tóth végül azt hangsúlyozta, hogy a Szociális Demokráciáért Intézet megalakítását az MSZP elnöksége megszavazta.

KategóriákMETÁL