Számos ismert ember, köztük politikusok, politikai vezetők is megemlékeztek közösségi oldalukon Bogdán Lászlóról. Nem sokkal ezelőtt Gyurcsány Ferenc is kitett egy posztot a politikusi Facebook-oldalára, akivel Bogdán László régóta kiváló kapcsolatban volt. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is posztolt, szavaiból arra is lehet következtetni, hogy betegséggel folytatott küzdelmet adhatott fel.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon fontos közéleti kérdésekről beszélt Bogdán László, és amellett persze, hogy érte kritika is, kifejezetten népszerű volt. Jó kiállású, jó szónoki képességekkel rendelkező polgármesterként szinte minden párttól kapott megkeresést, de maradt a települési politizálás és a pártoktól való függetlenség mellett. Az viszont nem volt titok, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápolt mások mellett Gyurcsány Ferenccel is.

Ahogyan több más ismert ember, köztük politikusok, nem sokkal ezelőtt a DK elnöke is posztolt Bogdán Lászlóra emlékezve. (Orbán Viktor (még) nem posztolt.)

Gyurcsány Ferenc egyebek mellett azt írta, hogy „Bogdán Laci barátom volt. Gyászolom és nem értem. Nem értem, hogyan jutott erre az iszonyatos döntésre. Hajnalban hívtak, hogy mi történt. Csinált egy élhető falut. Mondjuk ki: egy cigányfalut, ahol tisztességben éltek az emberek. … Dolgoztak, tanultak, vigyázzák egymásra. Minta lett. Példa. Sokaknak. Küzdött sokakkal. Saját cigány közösségével, az őt meg nem értőkkel, a legújabb beruházással szemben ügyeskedőkkel. De jól bírta. Ha baj volt,segítséget kért. És legtöbbször tudtunk segíteni. Most mégis elfogyott.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője is megemlékezett, annyit írt: “Megrázó hír. Nyugodjon békében, Isten nyugosztalja.”.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is írt egy bejegyzést a politikusi Facebook-oldalára. Azzal, hogy megemlítette Bogdán László betegségét, arra s utalhatott, hogy akár a döntés hátterében is ez állhat, a betegséggel folytatott küzdelem feladása.

„Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.”

Cserdi község Facebook-oldalán július 10-i az utolsó bejegyzés, egy későbbi rendezvény beharangozója, Hogy is kezdődött? címmel.

KategóriákMETÁL