A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a kormány újabb költségvetési támogatást nyújt az Ős-Dráva Látogatóközpont mellé tervezett 50 férőhelyes turistaházhoz.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzzel már több mint 400 millió forintos költségvetésnél tarthat a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz (DDNP) tartozó projekt. Az eredeti tervek szerint 2018 végére kellett volna készen lennie.

A közbeszerzéshez kapcsolódó dokumentumokból – amiknek a nyilvánosságát egyébként példaszerűen biztosítja a DDNP – az olvasható ki, hogy a három beérkezett ajánlat közül a hajósi AKTÍV Kft. ajánlata bizonyult a legjobbnak. Ezen kívül még kétújfalui GEOÉPKER és szekszárdi Gemencbau indult a közbeszerzésen. A GEOÉPKER és az AKTÍV egyébként gyakori szereplő a DDNP közbeszerzéseinél, de utóbbi a sikeresebb. Ráadásul utóbbi dolgozott már az Ős-Dráva Látogatóközpont kivitelezésén.

A turistaszállás kialakítására eredetileg rendelkezésre álló összegnél a nyertesnek tűnő ajánlat még így is jóval több ezért lehetett szükség a mostani többletforrás biztosítására.

A beruházáshoz szükséges eredeti forrást egyébként Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázat keretében biztosítja a DDNP-nek.

KategóriákMETÁL