Merthogy, amennyiben bevezetnék Magyarországon az alapjövedelmet, akkor lenne egy felső jövedelemhatár, amelyet elérők már nem kapnák meg a havi 100 ezer forintot. Már, ha persze Orbánék rábólintanának egy ellenzéki párt által kezdeményezett javaslatra.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Párbeszéd az ugyanis Magyarországon, amelyik a szívén viseli a legtöbb felnőtt magyar embernek juttatandó, mindennemű munka nélkül megszerezhető alapjövedelem ügyét. Ami egyrészt 100 ezer forint lenne havonta, és a felnőttek (18 év felettiek) többségének járna – igen, azoknak is, akik dolgoznak. Másrészt a Párbeszéd emellett még a minimálbér 250 ezer forintra való emeléséért is küzd.

Mindezt az után írjuk, hogy hétfőn Pécsett járt Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, s egyben egyik legismertebb politikusa, hogy az alapjövedelem bevezetéséért kampányoljon, amely egyben egy európai kezdeményezés is, a cél egymillió EU-s polgár aláírásának összegyűjtése a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését sürgető európai polgári kezdeményezés részeként.

Szabó Tímea frakciótársával, Mellár Tamás független, de a Párbeszéd parlamenti frakciójában helyet foglaló baranyai országgyűlési képviselővel tartott Pécs főterén sajtótájékoztatót. Utóbbi egy helyi ügyről, a lehetséges nyugat-mecseki atomtemetőről beszélt. Hangsúlyozta, hogy továbbra is minden jel arra mutat, hogy a kormány Pécs közelében, Boda térségében kívánja a nagy radioaktivitású nukleáris hulladék tartós elhelyezését megoldani. Ráadásul nemrég újabb komolyabb összeg, 3 milliárd forint kormányzati összeg landolt lerakóval kapcsolatos kutatások folytatására.

A Szabad Pécs a sajtótájékoztatót követően Szabó Tímeával készített interjút a Párbeszéd alapjövedelmmel kapcsolatos terveiről.

2022, baranyai körzetek

Videónkból az is kiderül, hogy a Párbeszédnek már van elképzelése arról, kit szeretne látni 2022-ben az egyik baranyai országgyűlési körzet ellenzéki indulójaként.

De az alábbi kérdésekre is választ kapunk az alábbi videó-interjúból:

  • Mennyi lenne az alapjövedelem?
  • Megkaphatn vajon az évi 1,2 milliós alapjövedelmet Csányi Sándor vagy Mészáros Lőrinc?
  • Miből fedeznék?
  • Honnan vennének el?
  • Miként hatna ez a foglalkoztatásra?
  • Miért mondanának igent egy ellenzéki javaslatra Orbánék?

Péterffy Attila és ifj. Ruzsa Csaba is aláírta

A Párbeszéd pécsi sajtótájékoztatója (Facebook-os videó).

KategóriákMETÁL