Je suis Hoppál Péter – így fejeződik be az a rajongói levél, amit szerény, magának névtelenséget kérő szerzője kizárólag a Szabad Pécsnek juttatott el. A levelet az alábbiakban közöljük.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Péter! Kedves Tanár Úr!

Olvastam minapi friss, aktuális, és (sajnálatosan) jogos nyilatkozatát, amellyel az ellenzéki pártokkal kapcsolatosan tesz fel kérdéseket. Ön kérdezni sem kérdez hétköznapian. Már néhány  kérdésével és felvetésével rávilágít arra, hogy maffiaszerűen működhetnek, maffiamódszerekkel operálnak, a maffia útján járnak politikai ellenfelei. Már ezért jár a taps Önnek, Tanár Úr!

Nagyon egyetértek Önnel ugyanis, és szeretném megköszönni, hogy ismét szót emelt, amikor úgy érezte, politika és maffia kéz a kézben járhat – vagy legalábbis alvilági módszerek, gyanús ügyletek merülnek fel a házunk táján.

Köszönöm, így utólag most azt is, amikor országgyűlési képviselőként aggódott a pécsi hollandiai Volvo-buszbeszerzés miatt, és sürgette a nyomozást. Sőt még a főügyész úrnál is eljárt, hogy az egymilliárdosra becsült korrupciós pénzt a pécsiek visszakaphassák mielőbb. Az Isten áldja meg ezért!

Köszönöm, hogy Ön volt az, aki már a Ledina Kerámia megalapításakor hangot adott annak, hogy nem ilyen módszerekkel kellene gyárat szerezni, mert balul is elsülhet az ügylet, és amikor nemrég kiderült, emlékeztette is politikustársait, jogászokat és üzletembereket a történtekre, arra, hogy bizony Ön megmondta. Mert akkor is megmondta!

Köszönöm, hogy Ön, egyedüliként rendszeresen, nagyjából negyedévente beszél arról, hogy éppen hogyan áll szeretett városunk költségvetése, beszámol arról a választóknak, mennyi a város hiánya és tartozása, kik és milyen módon halmoztak fel a nulláról tízmilliárdot megközelítő hiányt néhány év alatt. És köszönöm, hogy sürgeti a felelősök felelősségrevonását is, és nem riad vissza attól, hogy kimondja, ez bűn.

Köszönöm Önnek azt is, hogy Ön az egyetlen, aki folyamatosan szóvá teszi sajtótájékoztatókon és a Facebookon is, nem törődve a lehetséges következményekkel, amelyek derékbe is törhetnék drága karrierjét, hogy szeretett városának, modhatom, szeretett városunknak  a projektjei folyton csak csúsznak és drágulnak. És köszönöm, köszönjük, hogy kimondja: ez így nincs rendben, ez bűn.

Köszönöm Önnek Drága Képviselő Úr, hogy maffiamódszerek lehetőségét, maffiapártok esetleges formálódását, összefonódását, maffiaszerű ügyleteket említett nagyszerű és joggal elhíresült bejegyzésében, amikor arra próbált rávilágítani, hogy az ország egyik leggazdagabb emberének a gazdagodása talán nem is gazdasági csoda. És feltette a kérdést, amit eddig senki sem mert kimondani még a most Ön által lebuktatott ellenzéki oldalon sem, hogy vajon miért és hogyan nem lett már 2010 előtt az ország egyik leggazdagabb embere a mostani leggazdagabb, és köszönöm, hogy kimondta: ez veszélyes több, mint gyanús.

És végül köszönöm azt is, hogy a Notre-Dame kapcsán is megszólalt, egyedüliként említve azt a magyar jobboldali és keresztény politikusok közt, hogy ez egy szimbólum lehet, mégpedig annak a szimbóluma, hogy a kultúránkat veszély fenyegeti, és ez egy összehangolt támadás lehet ellene. Hiszen nem minden lángok közt sétáló tűzoltó az, aminek látszik.

Köszönöm Önnek. Je suis Hoppál Péter.

Tisztelettel

Egy Önért, gerince, számos bátor és nemes kiállása miatt aggódó pécsi polgár?

KategóriákFake News