A meghívásos versenytárgyalás keretében lefolytatott eljárás eredményeként Mészáros Lőrinc üzleti érdekeltségébe került a pécsi hír- és véleményoldal.

A cikk a hirdetés után folytatódik“A változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva új befektető bevonására volt szükségünk, aki képes integrált tartalomelőállítási stratégiában gondolkodni” – mondta a bejelentés kapcsán Babos Attila, a Szabad Pécs tulajdonos-alapító főszerkesztője. “Azért választottam a meghívásos formát, mert mindenképpen szakmai befektetővel szeretnénk a továbbiakban együttműködni. Ennek tükrében Habony Árpádhoz, Mészáros Lőrinchez és a Heinrich Pecinához kötődő médiacégeket hívtunk meg, akiknek a személye önmagában is garancia a fenntartható működésre.” A konkrét ajánlatok beérkezését jó hangulatú tárgyalások előzték meg, amelyeken kiderült, hogy bárki is lesz a nyertes, a tranzakció végén a Szabad Pécs automatikusan csatlakozik a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz.

A nagyon hasonló ajánlatok közül végül Mészáros Lőrinc projektcégének, az Új Szabad Pécs Kft.-nek a pályázata lett a győztes. Felcsút sikerekhez szokott volt polgármestere az üzlet kapcsán elmondta, hogy legalább annyira örül az új vásárlásnak, mint legutóbbi sertéstelepének. Szakmai befektetőként a szinergiák felépítésére fog törekedni itt is, mint minden befektetésénél. “A magyar emberek érdekei nem szenvedhetnek csorbát” – hangsúlyozta a milliárdos filantróp. Az Új Szabad Pécs kapcsán konkrét elképzeléseit is felvázolta:

A politika egyszer ehető, egyszer nem ehető

A politika egyszer ehető, egyszer nem ehető – Coub – GIFs with sound by Ervin Gűth

A változások a szerkesztőség mindennapi működését egyelőre nem befolyásolják, de nem kizárt, hogy a Szabad Pécs munkatársai feladataik ellátásához hamarosan technikai és szakmai segítséget kapnak. És fejenként egy fél sertést.


Az imént olvasott bejelentés – ha még nem jött volna rá – valójában csak egy április 1-jei tréfa. Viszont, ha nem szeretné, hogy valósággá váljon, és fontos önnek a független média, akkor kérjük támogassa a Szabad Pécset!
A támogatáshoz kattintson ide.

Címkék:
KategóriákFake News