Az ország egyik legkülönlegesebb műemléke a Pécsett, a Tettyén álló középkori, reneszánsz Szathmáry Palotarom. 2010 után most újra be kell avatkozni, és helyreállítani egy részen a különleges emléket, süllyedés miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikHabár már hosszú hetek óta el van kerítve a Tettyén a  Szathmáry Palotarom, az elmúlt napokban egyre többen jelezték azt olvasóink közül, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy veszélyben van a különleges műemlék. 

Most azonban, ahogyan az idő egyre inkább tavaszba fordul egyre  többen mennek fel a Tettyére, Szathmáry György, egykori pécsi püspök reneszánsz nyári rezidenciájának maradványaihoz, és szembesülnek azzal, hogy az egy részen le van zárva és nem is megközelíthető ott. Az ok, hogy süllyed a műemlék, ezért szükséges beavatkozni. Legutóbb 2010-ben kellett lépéseket tenni a megmentésére. A beruházás már csúszásban van, de remélhetően még időben nekiállt a kivitelező. A forrást a pécsi önkormányzat saját erőből fedezi, mintegy ötmiilió forintot kell fordítani a tettyei romok megmentésére.

KategóriákPOP