Vasárnap nem sokkal éjfél után a Szabad Pécs komplett szerkesztősége egy kistestű emlős megfigyelésében vett részt a budai alsó rakparton.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzombat este a TASZ díjátadó gáláján vettünk részt szerkesztőségileg a Francia Intézetben. Nem kell nagy tömegre gondolni, mivel elkötelezett kis teamünk mindössze háromfős. A rendezvényt követő mérsékelt szórakozási tevékenység foganatosítását követően szállásunk felé vettük az irányt a budai alsó rakparton, a Lánchídtól pár száz méterre aztán megtörtént a NAGY ÉSZLELÉS.

Úgy kezdődött, hogy Gűth Ervin pécsi illetőségű lakos vizuálisan észlelte egy patkánynak tűnő kistestű emlős iszkolását az út testén. Nimmerfroh Ferenc szintén pécsi állampolgár lépteit szaporázva utána eredt legott, mobiltelefonjával felvéve a rágcsáló haladását, amit Gűth ?Bangóné? felkiáltással nyugtázott.

Babos Attila mindeközben nem csinált semmit.

A patkány az üldözés közben két alkalommal is elbújt, másodjára olyan jól, hogy nyomát vesztettük.

Elgondolkodtató, hogy néhány órás budapesti tartózkodás elég volt egy patkányészleléshez. Vagy az van, hogy tényleg rengeteg a patkány a fővárosban, vagy a ballibsi firkászok istene (algoritmusa) küldte utunkba az állatot annak érdekében, hogy továbbra is otthonosan érezzük magunkat a körülöttünk kialakult információs buborékban.

Kérem, tekintsék meg az észlelésről készült, enyhén cenzúrázott rövidfilmünket!

Videós munkálatok: Gűth Ervin

KategóriákPOP