Vass Péter szigetvári polgármester írt levelet Nagy Csaba volt pécsi alpolgármesternek és volt megyei közgyűlési elnöknek, a szigetvári térség parlamenti képviselőjének. Nagy Csaba szerint ugyanis nem muszáj elkerülőt építeni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA szigetvári polgármester a Facebookon, és a város hivatalos honlapján is megosztotta hivatalos levelét, amelyet egy korábbi, Nagy Csabától kapott írásra válaszul küldött el az Orbán Viktorral való közös visszaszámolásban is jeleskedő politikusnak.

A szigetváriak egyik komoly helyi problémája ugyanis, mint arról több alkalommal is beszámoltunk, a városon, a 6-os főúton átzúduló járműforgalom. Emiatt tartottak már demonstrációt, nem rég is egyet, és próbálnak lobbizni egy elkerülő megépítéséért. Nagy Csaba azonban azt írta Vass Péternek, hogy amennyiben az M60-as autópálya továbbépítése reálissá válik, Pécs és Barcs közt, elkerülve Szigetvárt, úgy már nem lesz szükség újabb elkerülőre. Vass úgy látja, ez egyértelműen azt jelenti, hogy Nagy Csaba nem ért egyet a szigetvári elkerülővel.

Fotó forrása: Facebook.com

Azt most hagyjuk is, hogy az M60-as továbbépítésében valójában mennyire is bízhatnak a helyiek, és hogy az mikorra valósul meg, hiszen már minimum, 15 éve ígéret, hogy gyorsforgalmi út épül Pécs és Barcs közt, már csak azért is, mert Vass Péter is felsorolt amellett egy másik érvet is  a saját ügyük mellett.

Azt írta Nagy Csabának, hogy a mai világban már elengedhetetlen, hogy egy-egy nagyobb városnak legyen saját elkerülőútja, attól függetlenül is, hogy megy-e mellette gyorsforgalmi út vagy sem. Példaként említette Mohácsot, Siklóst, Székesfehérvárt is.

Fotó: Szigetvári Emberekért Egyesület Facebook-oldala

A level második része pedig azért érdekes és izgalmas kifejezetten, mert mint kiderült, a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Nagy Csaba a körzetének a legnépesebb településének, egyben Baranya negyedik legnépesebb településének polgármesterét sértegette – Vass Péter legalábbis így élte ezt meg.

Például azzal, hogy visszaél egy elhunyt ember emlékével (egy volt jobboldali parlamenti képviselőről van szó, Pichler Imréről), akivel Nagy Csaba szerint Vasst nem lehet egy lapon említeni. Az elkerülő útéert való tiltakozások során ugyanis előkerült, hogy Pichler Imre is szerette volna az elkerülő megépítését elérni. Vass Péter kikérte a gyanúsítást, és válaszul elmondta, milyen régóta ismerte, tisztelte és kedvelte Pichler Imrét, hogy halála után hogyan próbált segíteni, miért beszélt a temetésén és miért intézkedett posztumusz díszpolgári címéről, illetve jelezte, hogy Nagy Csaba ezeknél az ügyeknél sajnálatos módon nem vétette észre magát.

KategóriákMETÁL