A mai napon derült ki, hogy Zentének összegyűlt a kezeléshez szükséges 700 millió forint, most pedig azt is megtudhattuk, hogy ki lehetett a legnagyobb adományozó.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A teljes magyar sajtó megírta, hogy a pécsi beteg kisfiú, Zente gyógykezelésére összegyűlt a szükséges 700 millió forint. Napközben az is kiderült, hogy valaki 100 millió forintot utalt át, azzal lett meg a 700 millió. Szerda este kiderült, hogy Mészáros Lőrinc volt az. A család Mága Zoltán hegedűművész nevét is megemlítette az esti posztban.

„Mindenkinek egyenként nem tudok köszönetet mondani. Két embernek fogom megköszönni név szerint. Egyikük a csupaszív Mága Zoltán, aki tényleg minden követ megmozgatott, Zentéért, a másik nagylelkű adakozó pedig Mészáros Lőrinc és családja volt. Hálásan köszönjük, hogy beálltak a több ezer jószívű ember közé, közétek és így együtt összefogásban sikerült!” – írja Zente édesanyja a Facebook-oldalon.

A köszönetnyilvánítás mellett azt hangsúlyozza a poszt, hogy több, hasonlóan nehéz helyzetben lévő baba is támogatásra szorulna, így arra kérik az adakozni szándékozókat, hogy nekik is juttassanak a Zente gyógyulására szánt felajánlásokból.

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja jelenleg Magyarország leggazdagabb embere. Vagyona 2010 és főleg 2014 után kezdett el elképesztő ütemben gyarapodni. Cégei számtalan közbeszerzést nyertek az Orbán-érában, alig van olyan része a magyar gazdaságnak, ahol ne lennének érdekeltségei. Mészárost sokan a magyra miniszterelnök strómanjának tartják, ezt ő maga többször cáfolta.

Mészáros Lőrinc vagyonát az amerikai Forbes Magazin 1 milliárd dollárra (kb. 300 milliárd forint) taksálta idén tavasszal. Ezzel a vagyonnal az amerikai gazdasági magazin szerint Mészáros Lőrinc a világ 2057. leggazdagabb embere.

Kiemelt fotó: Zente SMA 1 Baby Facebook-oldal

KategóriákMETÁL