A Megyeri tér fejlesztéséről szóló támogatási szerződést – értsd: uniós támogatást – még 2017-ben papírozta le a város, de azóta csak nem sikerül elkezdeni a projektet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA területrendezést, parkot, büfét és mindenek előtt a Magasház-emlékművet(!) magában foglaló fejlesztésre eredetileg 134 millió forint támogatást kapott a város. Azonban ennél csak magasabb ajánlatok érkeztek a közbeszerzésre, így eredménytelenné nyilvánították. Egyébként két induló volt a kozármislenyi RP-SC Holding, ami nettó 130 millió forintos ajánlatot nyújtott be, míg a pécsi Platina-Bau 136 millió forintért vállalta volna a munkát. Mindkét ajánlat érvényes volt, csak hát drága.

A projekthez pótfedezet nem biztosítható a hirdetmény szerint, így érvénytelenül zárult a közbeszerzés. Az eredeti tervek szerint 2018 tavaszára kellett volna elkészülni. De csüggedni nem kell, a város újra próbálkozik, ezúttal hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzés keretében próbálnak kivitelezőt találni. Ha minden jól megy – nem szokott – akkor nyár végére lehet eredmény. A teljes fejlesztést aztán – elvileg – 4 hónap alatt le kell zavarni.

KategóriákMETÁL