Sőt, a megvalósításához szükséges egyik közbeszerzésnél eredményt hirdettek: vagyis a műszaki ellenőr már megvan. Kivitelező még nincs.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elmúlt évek egyik legérdekesebb beruházása lehet a tervezett új vásárcsarnok. A külsőségeiben mindenképpen profi tervpályázat nyerteseit (első helyezett nem volt, de második több is) már 2015-ben kihirdették, de csak 2016-ban dőlt el, hogy melyik valósulhat meg. Úgyahogy. A Getto Plan terveit azóta át is kellett dolgozni már, és a környék forgalomrendezésére irányuló tervek is szerényebbek lettek.

Utoljára talán 2018-ben próbáltak saccolni az illetékesek a projekt befejezését illetően: Páva Zsolt 2019 karácsonyát említette. A kivitelezésre kiírt közbeszerzés benyújtási határideje február közepén lejárt, azaz bírálati szakaszban van, legalábbis más nyilvános információt egyelőre nem találtunk. (A projektért felelős Pécsi Városfejlesztési Nzrt. pedig nem nagyon szokott a kérdéseinkre válaszolni.) Nem vállalkoznánk most arra, hogy kitaláljuk, mikor lesz nyilvános a nyertes – vagy hogy sikeresnek nyilvánítják-e egyáltalán az eljárást. Szóval itt még akad némi bizonytalanság.

Valami ilyesmi lesz, ha egyszer elkészül – Kép: GettoPlan látványterv

Mindenesetre műszaki ellenőrt már sikerült találni a projektre. A nyertest nyolc pályázó közül választották, a feladata pedig a kivitelezési munkálatok koordinálása és az építési munkák, árubeszerzések felügyelete lesz. A legjobb ajánlatot (nettó 23 millió forint) a budapesti Perfektum Építész Kft. tette, bár eredetileg a cégcsoporthoz tartozó Perfektum Mérnök Kft. nyújtott be pályázatot, és alvállalkozóként több pécsi céget is találunk.

KategóriákMETÁL