Ami ingyenesen letölthető bárki számára ERRŐL AZ OLDALRÓL. A Fekete Könyvet a Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország készítette el, és amelyben szerepel a ?Zsolnay-háború? is. A rossz hír az, hogy a bemutatott 106 ügy csak a jéghegy csúcsa a könyv szerkesztői szerint. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fekete Könyv a magyarországi korrupció 2010 és 2018 közötti történetét dolgozza fel, a kötetben külön fejezetekben foglalkoznak Magyarország antikorrupciós teljesítményével, a hazai korrupció minősített eseteivel, valamint az európai uniós források felhasználása és a közbeszerzések területén meglévő korrupciós kockázatokkal.

A könyv ezen kívül 106 korrupciós ügy leírását is tartalmazza, ez a tekintélyes szám azonban még mindig csak a jéghegy csúcsát jelenti.

A Zsolnay-ügyről egyebek mellett azt írják, hogy

?a pécsi önkormányzat 2016-tól kezdődően arra törekedett, hogy megszerezze a Zsolnay gyárat a szír-svájci többségi tulajdonosától, Bachar Najaritól. Az ehhez szükséges nyomásgyakorlás jele lehetett, hogy 2016 áprilisában a NAV kiszállt a Zsolnayhoz azt közölve, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárást indítottak.?

KategóriákMETÁL