Múlt kedden tettünk fel kérdéseket a Baranyai Megyei Rendőrfőkapitányságnak a sorospénzekkel kapcsolatban. Közben a NAV beidézte a párt elnökségét.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Május 7-én közöltünk cikket egy pécsi esetről, mely szerint múlt hétfőn azzal a gyenge lábakon álló sztorival tért be egy vásárló egy pécsi trafikba, hogy egy nappal korábban hamis pénzt kapott vissza vásárláskor. Amit csak később vett észre. A biztonsági kamera felvételei cáfolták az állítását, de nem kizárt, hogy mégiscsak áldozat lehetett a férfi is. Az álbankjegyet mindenesetre a kétfarkúak készítették, és előfordult, hogy tüntetéseken osztották, de ma is lehet tőlük rendelni.

A rendőrségtől még a cikk megjelenése előtt megkérdeztük, hogy történt-e a közelmúltban hasonló eset? Illetve, az elmúlt években hány hasonló visszaélés történt? Alig egy héttel később kaptunk választ a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól:

„Válaszadásunk időpontjában a Pécsi Rendőrkapitányságon pénzhamisítás miatt négy nyomozás van folyamatban, az ügyekkel kapcsolatban a nyomozás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Szóval a hat nap alatt összehozott válaszból sajnos nem tudjuk meg, hogy a kutyák pénzével mennyien szerettek volna fizetni. Lehet, hogy egyéb játékpénzzel, esetleg 54 ezer forintossal is (bal)szerencsét próbált valaki. Ami még érdekes, hogy az általunk vázolt esetet pénzhamisításként értékelte a rendőrség.

Mindenestre, ahogy korábban megírtuk, a Kétfarkú Kutya Párt elnökségét beidézte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ők valamivel pontosabban fogalmaztak, ugyanis ?ismeretlen személy pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértési ügyében? vizsgálódnak.

Címkék:
KategóriákPOP