Pedig csak egy félórás műsort kellett volna megnéznie, hogy képben legyen.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója felelőtlennek tartja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetet, amiért a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói szociális otthonában történt bántalmazás ügyével nem fordult rögtön a hatóságokhoz.” Elég erősen indít ezzel az MTI ma reggeli szemléje, ezeket ugyanis Törcsi Péter kedden az M1 aktuális csatornán mondta. A teljes felvétel itt tekinthető meg.

A felvételen Törcsi azt is elmondja, hogy nehezen eldönthető, hogy közvádas bűncselekményről van-e szó. (Ebben az esetben bárki, nem csak az érintett tehet feljelentést.) Azonban a következő mondatában mégis azzal vádolja a TASZ-t, hogy korábban a hatóságokhoz, az intézményhez vagy az EMMI-hez kellett volna fordulni.

Ezzel kapcsolatban a TASZ pedig korábban világosan kifejtette már az álláspontját, például az RTL Klub tudósításában is: azért nem tehettek feljelentést, mert akkor ki kellett volna adni a bejelentő adatait.

De itt jön az igazán felháborító rész, hiszen a kormányközeli Alapjogokért Központ kutatási igazgató szerint: “Ezzel és a videók visszatartásával a TASZ tulajdonképpen asszisztált ahhoz, hogy ez alatt az egy év alatt a szociális dolgozók további visszaéléseket követhessenek el”. És akinek még ennyi sem elég, azt is sejteti, hogy valójában ez az egész egy megtervezett lejáratókampány az európai választásokra időzítve, hiszen a “TASZ a Nyílt Társadalom Alapítványok által finanszírozott szervezet”. Értsd: ez is Soros György miatt van. (Tehát senkinek se jusson az eszébe az alulfinanszírozott szociális rendszerre vagy éppen az intézményfenntartó EMMI felelősségére gyanakodni!!!)

Frissítés:

A TASZ válaszolt a Pécsi Stop megkeresésére, azokkal az érvekkel utasítják vissza Törcsi vádjait, amiket mi is leírtunk. Illetve azt is hozzáteszik, hogy nem késlekedtek a cselekvéssel, augusztusban kapták meg a felvételeket és néhány nappal később bejelentést tettek az ombudsmannál.

Címkék:
KategóriákMETÁL