A Fidesz egyik kedvenc rendezője, akinek korábban egyáltalán nem volt felhőtlen a viszonya a Pécsi Országos Színházi Találkozóval, szívesen látná például Kaposváron a rendezvényt. Döntés az önkormányzati választások után születhet.

A cikk a hirdetés után folytatódikVidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke egy tévéműsorban elmondta, hogy szívesen látná, ha a a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) újra vándorolna, vagyis minden évben más városban rendeznék meg. Fel is vetette, hogy szóba jöhetnének olyan városok, ahol megújul a színházépület, például Kaposvár.

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a Népszavának megerősítette, hogy valóban felvetődött ez az ötlet. De egyelőre az önkormányzati választásokig nem kerül napirendre. Ugyanakkor tegnap a POSZT tulajdonosi körében többségbe került Zsolnay Örökségkezelő Kft. vezetője Vincze Balázs közölte, idén harminc millióval járulnak hozzá a költségekhez, jövőre pedig a jubileumi rendezvényen ezt az összeget megemelnék tíz millióval. Az EMMI az idei költségekhez 70 milliót ad, de így is összességében a két évvel ezelőttihez kevesebb támogatás áll rendelkezésre.

Két éve még a pécsi folytatás mellett kötelezte el magát Vidnyánszky, pedig voltak kétségei.

Érdekesség, hogy a Pécsi Nemzeti Színház is éppen nemrégen jelentette be, hogy jelentősen megújul az épület, tehát teljesül az a kritérium, ami alapján a rendező elvinné Pécsről a fesztivált.

Címkék:
KategóriákJAZZ