Vitasorozatot rendez az európai választás előtt EP-képviselőjelölteknek a Gulyás Márton által alapított Partizán. Ma, pénteken este a pécsi Palatínusban hallgathatják meg a politikusokat.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz igazságos Európáról fognak vitatkozni a pártok európai választási listáján szereplő jelöltek ma, pénteken este hét órától Pécsett, a Hotel Palatínusban. A vitaestet, csakúgy mint annak idején, az országgyűlési választás előtt is Gulyás Mártonék szervezik, most azonban már szervezetként a Partizán az eseménysorozat szervezője. Hasonlóan az országgyűlési választás előtti fórumokhoz, most is csak ellenzéki pártok jelöltjei vállalták a vitát, a Fidesz jelöltjére ne számítsanak.

A péntek esti pécsi vitaestre a belépés ingyenes, az érdeklődőknek nem kell előzetesen regisztrálniuk.

A pécsi eseményre meghívott EP-képviselőjelöltek:

Kóbor József (LMP)

Rónai Sándor (DK)

Tóth Bertalan (MSZP-P)

Gyöngyösi Márton (Jobbik)

Nemes Balázs (Momentum)

Victora Zsolt (MKKP)

A Facebook-esemény leírása szerint a képviselőjelöltek az eseményen először összefoglalják, milyen elvek és szempontok mentén kívánják képviselni a magyar állampolgárok érdekeit az Európai Parlamentben, majd pedig vita következik. A téma az igazságos Európa lesz, így a jelöltek olyan kérdésekben fogják kifejteni a véleményüket, mint hogy az EU a munkavállalók vagy a vállalatok érdekeit nézi inkább, vagy hogy eleget tesz-e az unió a társadalmi egyenlőtlenségek leküzdéséért

KategóriákMETÁL