Nem is várt a jövő hétig a döntéssel Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Nem sokkal azt követően, hogy tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök, nemrég pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, milyen változások lépnek érvénybe hétfőtől az országban, csütörtökön délután Pécs polgármestere is elküldte sajtóközleményét. Amiben bejelentette, hogy a jövő szerdától megnyitják a pécsi vásárcsarnok asztalait – a látogatás és az árusítás is speciális feltételekkel mehet majd, persze. A későbbi második ütemben lesz majd teljes nyitás.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A pécsi polgármesteri sajtóközlemény szó szerint:

„Az április 29-i Online Városinfón jelentettem be, hogy a pécsi Vásárcsarnokot terveim szerint két ütemben fogom megnyitni. Első körben a csarnokon kívüli asztalokon engedélyezem az árusítást. A kormányzati intézkedéseket és a körülményeket, a vírus terjedését figyelembe véve csak később fogok rendelkezni a csarnok épületének megnyitásáról.

Ennek értelmében a létesítményt üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. megteremti annak feltételeit, hogy május 6-a, szerdától reggel 5 és délután 15 óra között a pécsi Vásárcsarnok külső asztalainál megkezdődjön az árusítás. A szóban forgó terület a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Zólyom utca és a buszpályaudvar felőli oldal külső asztalait jelenti.

Az árusokra itt is ugyanaz az előírás vonatkozik, mint a pécsi piacokon, azaz csak maszkban folytathatják tevékenységüket. Ezen felül továbbra is érvényben van a 65 év felettiek vásárlására fenntartott idősávot érintő országos rendelkezés is, ami a Vásárcsarnok külső asztalaira is vonatkozik. Arra kérem a tisztelt pécsieket, hogy ezt a szabályt továbbra is tartsák be!

A Vásárcsarnokot üzemeltető társaság munkatársai és szükség esetén közterület-felügyelők biztosítják, hogy a vásárlás kulturált körülmények között folyjon. Ugyanakkor azt kérem minden kedves vásárlótól, hogy ehhez maguk is járuljanak hozzá. Kérem, hogy viseljenek maszkot vásárláskorés tartsák be a minimális másfél méteres védőtávolságot, valamint a különböző korcsoportokra vonatkozó előírásokat!

A Vásárcsarnok épületének megnyitása kapcsán egy későbbi időpontban részletes tájékoztatást adok.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

KategóriákMETÁL