Ha nem is énekelte ki a sajtot Páva Zsolt és a Fidesz szájából Kővári János, az ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, olyan módon ment neki Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelöltnek a sétatéri fák kivágása kapcsán, hogy arra a Fideszben is csak csettintenek. Péterffy Attila most röviden reagált, egy közleményt eljuttatva az eset miatt az elhangzottak miatt az őt megkereső Szabad Pécsnek, de részletesebb tájékoztatást is ígért.

A cikk a hirdetés után folytatódikHatalmas közéleti és politikai botrány lett abból, hogy a pécsi városvezetés jóváhagyásával, uniós pályázatból úgy tervezik a pécsi világörökségi zónában lévő Cella Septichorát bővíteni, hogy mindeközben jónéhány ősfát vágnának ki a Sétatéren.

Az ügy miatt ismét sarokba szorult a Fidesz Pécsett. Az 1998-as leváltását követően 2009-ben éppen ezen a napon, azaz tíz éve újraválasztott Páva Zsolt pécsi polgármester egy, ilyen tisztségben megengedhetetlen minősítésekkel tarkított sajtóközleményt adott ki, amiről EZZEL AZ ÁLLEVÉLLEL kívántuk a véleményünket leírni.

A sétatéri fákkal kapcsolatos városvezetői döntés magyarázata helyett viszont nekitámadt Péterffy Attilának is, a Pécsi Hőerőmű egykori vezetőjének a biomassza blokk üzemeltetése során felhasznált mecseki fák kivágása miatt.

Mindezek után csütörtökön Kővári János, egy helyben politizáló szervezet, az ÖPE polgármesterjelöltje – a sétatéri projektet a védelmébe véve – is nekitámadt a független polgármesterjelöltnek, Péterffynek, hasonló okból.

A Szabad Pécs még csütörtökön délután, Kővári János sajtótájékoztatóját követően megkereste Péterffy Attilát, hogy reagáltassa az elhangzottakra, illetve, hogy beszéljen a mecseki fakivágásokról.

Péterffy Attila nemrég, pénteken délelőtt válaszolt a kérdéseinkre, de azt is írta, hogy hamarosan részletesebb választ is fog küldeni, most még csak röviden reagál az őt ért újabb támadasra.

A közleményt változtatás nélkül közöljök:

?Régóta tudtuk Kővári Jánosról, a volt fideszes politikusról, hogy nem civil és nem független, bár ezt mondja. A csütörtöki megnyilvánulása óta már az is egyértelmű, hogy tökéletesen tájékozatlan a pécsi fűtőerőművet, a város távhő-ellátását illetően, bár ennek ellenkezőjét igyekezett elhitetni. A civilséggel és az energiaügyekben hangoztatott jártassággal el is fogytak az őt a Fidesztől látszólag megkülönböztető jegyek. Ahogy a Fidesz tízéves pécsi uralkodásán, úgy Kővári Jánoson is éppen ideje továbblépni és olyan szakemberek kezébe adni Pécs vezetését, akik valóban tudják, miről beszélnek. A részleteket hamarosan elmondom, egyelőre legyen elég annyi: ha Kővári János csütörtökön Pécs távhő-ellátásából vizsgázik, arra a leggyengébb iskolában is azt mondják: ?Üljön le Fiam, egyes!?

KategóriákMETÁL