PÉCS – Országos kampánykörútján szerdán Pécsett járt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Az Uránvárosban, a párt egyik aláírásgyűjtő standjánál találkozott a szocialisták híveivel és érdeklődőkkel. Azt ígérte, hogy 2018-ban leváltják a Fidesz-kormányt, mert a többség a menesztésüket akarja. Ugyanakkor azt is mondta, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.

A cikk a hirdetés után folytatódikJelenleg ugyanis az összes baloldali párt szavazótábora nem éri el a biztos Fidesz-szavazók felét, ismerte be a legnagyobb baloldali párt miniszterelnök-jelöltje. Szeged polgármestere a Szabad Pécsnek azt mondta, amiatt lehetne belőle jó miniszterelnök, mert végigjárta a ranglétrát, hosszú ideje sikeres polgármester, márpedig Nyugat-Európában számos olyan vezető van, aki hasonló pályát futott be. Ugyanakkor arra a felvetésünkre, hogy milliók szerint viszont Orbán Viktor kitűnő miniszterelnök, miközben sosem volt polgármester, csupán annyit mondott, hogy az egy másik modell. Ugyanakkor nem az a fő különbség közte és Orbán közt, hogy ő polgármester volt, Orbán pedig nem. A különbség köztük sokkal mélyebb politikailag, mert ő, Orbánnal ellentétben – véli Botka – az európai demokráciákban, a szabadságban, a szolidaritásban és az igazságosságban hisz.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszélt Pécsett a lex CEU-ról is. Szerinte ez is azt példázza, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot Európából, de legalábbis az EU-ból, amit viszont nem fognak hagyni.

Végezetül azt mondta, hogy bocsánatot kér az MSZP 2010 előtti bűneiért, hogy becsapták és magukra hagyták a választóikat, ami súlyos bűn volt, de iyen többet nem fog előfordulni, erre ígéretet tesz.

KategóriákMETÁL