Hónapok óta szó volt arról, hogy Pécsett is irodát nyit hamarosan, már áprilisban az Ernst & Young, a Big Fournak, azaz a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló és gazdasági tanácsadó cégének az egyike.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ma már „csak” nagy négyes van, korábban volt a Big Eight, majd a Six és a Big Five is. Most pedig Big Four. Ők a világ négy legnagyobb és egyben emiatt legbefolyásosabb könyvvizsgáló és gazdasági tanácsadó cégei. Az, hogy egyikük, az Ernst & Young (EY) nem csak megjelenik és dolgozik Pécsett, hanem irodát nyit, méghozzá a közeljövőben, az mindenképpen jó és bizalomra okot adó hír. Azt lehet várni ugyanis ezt a területet és ágazatot ismerők szerint, hogy ez új lendületet adhat Pécs gazdaságfejlesztésének, felkerül ezzel Pécs egy olyan térképre, amelyen eddig nem volt rajta, de legalábbis feltűnőbb lesz a jelenléte.

Az EY Magyarországon Budapest és Debrecen után nyit irodát Pécsett. Mint azt Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője hétfőn bejelentette: a cég szeretné növelni regionális hálózatát.

– Az elhúzódó koronavírus-járvány hatására számos új feladattal szembesülnek a cégek, ami növelte az igényt a tanácsadási támogatásra. A piaci elvárásokra válaszul regionális központokat hozunk létre, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni meglévő és jövőbeni ügyfeleinket. Célunk, hogy a hazai vállalatok megerősödve vészeljék át ezt az átmeneti időszakot” – mondta. Rencz Botond szerint a városvezetés befektetőbarát környezetet alakított ki, ami komoly lehetőségeket teremt az EY számára is. A következő években fokozottan növelik a pécsi munkatársaik számát.

Péterffy Attila is nyilatkozott a Pécsma cikke szerint az EY érkezéséről: „Nekünk, Pécs vezetőinek egyszerre volt meglepetés, öröm és elismerés, amikor az EY vezetői megkerestek minket azzal, hogy Pécsett kirendeltséget nyitnának. Mivel jövőképünkben komoly szerepet szánunk a komoly hozzáadott tudást igénylő befektetőknek, és kiemelten fontosnak tartjuk a pécsi vállalkozások támogatását minden lehetséges területen, a BIG4 cégek prominens tagjának pécsi terjeszkedésére mérföldkőként tekintünk” – mondta.

Péterffy is beszélt arról, amit lapuinknak az elmúlt hetekben mondtak szakemberek arról, hogy mit is jelenthet, ha az EY tényleg saját irodát nyit a városban. Péterffy szerint ez nagy jelentőséggel bír, hiszen ez fontos üzenet több komoly befektető számára is, ezzel a lépéssel Pécs még hangsúlyosabb helyet kap a nemzetközi gazdasági térképen. A polgármester azt mondta, hogy az iroda megnyitása emellett a magasan képzett egyetemisták Pécsett tartása is törekvéseik közt van, és az EY érkezése ezt a célt erősíti.

via Pécsi Stop

KategóriákMETÁL