A jelenlegi állás szerint sem a szegeder.hu és a szeged.hu, azaz a helyi független és önkormányzati online média sem mehet be a hamarosan elkészülő, 15 milliárd forint közpénzből épült Szent Gellért Fórum sajtóbejárására. Európa legszabadabb országában vajon miért annyira ismerős ez a sztori?

A cikk a hirdetés után folytatódikSzeretettel hívjuk a szerkesztőség munkatársát a Szent Gellért Fórum (ismertebb nevén a Szegedi Ifjúsági Centrum) bejárására.

Így kezdődő üzenetet sem a szeged.hu – és a szegeder.hu sem kapott. A levél azonban mégiscsak eljutott az önkormányzati híroldalhoz, így az eseményt szervezőkkel is kapcsolatba léptek, hogy miért nem hívták meg őket az eseményre? A szervezők telefonos válasza rövid is, velős is volt: “Jelentkezni utólag nem lehet, egyeztettünk a vezetőséggel, melyek azok a sajtóorgánumok, amelyek ott lehetnek a bejáráson. Ennyi, nincs más a történet mögött” – mondták az újságíró kérdésére. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. az új stadion és ifjúsági központ kivitelezője, amiben a szeged.hu cikke szerint 15 milliárd forint közpénz van.

A gyakorlat természetesen Pécsen sem ismeretlen. Korábban a Szabad Pécset és a Pécsi Stopot például a Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadója alkalmával diszkrimináltak, de azóta is bevett gyakorlat Pécsen, hogy bizonyos eseményekre csak a kormánypropagandát szajkózó médiákat hívják meg.

KategóriákPOP