Emiatt várhatóan megnő, illetve tovább nő a forgalom a 6-os úton Pécs és a pellérdi elágazó között. Ott ugyanis egy hét múlva is lehet majd közlekedni mind a két irányba, ellenben a keszüi elágazót is érintő, Pécs-Kertvárost Pellérddel összekötő úton csak Pellérd felé lehet majd vezetni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Magyar Falu Program keretében ugyanis, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul az 5816-os jelű Pécs-Pellérd összekötő út 1,8 kilométeres szakasza Pellérdtől a keszüi elágazásig, mindezt a Közút írta meg hétfőn sajtóközleményben. A munkálatok ideje alatt, 2022. július 11-e, hétfőtől várhatóan augusztus 2-ig a szakemberek ideiglenesen egyirányúsítják az utat Pécstől Pellérd felé, Keszütől Pellérdig. Ezalatt Pellérd felől Pécs irányába a 6-os főúton lehet közlekedni, melyre jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.  A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

KategóriákPOP