Tegnap este Orbán Viktornak azonban ez még akár kapóra is jöhetett. A híveinek(!) egy része ugyanis nincs megelégedve a jelenlegi pápával.

A cikk a hirdetés után folytatódikTegnap este Budapestről Madridba repült  az egyik olyan üzleti repülő, amelyen időnként Orbán Viktor magyar miniszterelnök is utazik. Nem csodálkoznék, ha az éppen a születésnapját ünneplő magyar kormányfő is azon a gépen lett volna, Csányi Sándor OTP- és MLSZ-elnök társaságában, és ma mindketten (és még pár barátjuk, ismerősük, rokonuk) együtt szurkolának a BL-döntőn. És, ha igaz a feltételezésem, akkor az elhíresült unokás-teraszos-dunás Facebook-poszt idején ő már a fellegekben volt. 

Azt gondolom, a magyar miniszterlnöknek (már, ha ment valahová tényleg) éppen a másik irányba, Erdély felé kellett volna vennie az irányt pénteken este vagy szombaton reggel. Illetve, ha nem utazott el Madridba, akkor is illett volna ott lennie Erdélyben, már csak azért is, mert ott őt, ?százalékosan? még az anyaországi magyaroknál is jobban kedvelik. De még ennél is fontosabb oka lett volna rá: történelmi pápalátogatás volt a mai, Erdélyben még nem járt hivatalban lévő katolikus egyházfő sosem. Ráadásul azon túl is Csíksomlyóra látogatott el Ferenc, amely a magyarok számára különleges helyszín, évszázados búcsújáróhely.

Persze, óriási pech, hogy éppen Ferenc pápa volt az, aki erre vette az útját, ő ugyanis nem éppen a magyar népi-nemzeti oldal szíve-csücske. Csúnyákat mond ugyanis a menekültekről, illetve túl szépeket.

Így akár még azt is mondhatjuk, hogy lennének olyan hívek (mármint Orbán híveiről beszélek), akik talán rosszallanák, ha a miniszterelnök ment volna oda képviselni a hazát.

Azt pedig ország-világ tudja, hogy a mi miniszterelnökünk nagy futballrajongó, és azt is, hogy a vébé bármely meccse mellett a BL-döntő az, amit egy rendes jó futballdrukker sosem hagyna ki.

Na, de én leszek az utolsó ember, aki nem azt mondja, hogy ezt látni kell, (még akkor is, ha emiatt (?) nem tudott ott lenni Erdélyben).

Azzal vert meg ugyanis a sors, hogy – a Pamacs és a magyar válogatott mellett – két csapatnak szurkolok régóta: a Poolnak és a Spursnek. Szóval, ha tényleg ott lesz, most először egy nagyon kicsit tényleg irigyelni fogom a mi miniszterelnökünket.

KategóriákPUNK