Kész. Vége. Jön a bosszú. Be fogják szántani a várost. Eddig is döglődött a pécsi gazdaság, de most meg is döglik. Ilyeneket hallok ismerősöktől napok óta.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kampányban fideszes politikusok alig burkoltan célozgattak arra szerte az országban, hogy a “rosszul” szavazó településeken beköszönt az öt szűk esztendő. 

Már hetekkel ezelőtt, Szegedet és Pécset összevetve bemutattuk, hazugság az, hogy ellenzéki önkormányzati vezetéssel nem működhet jól egy város. Megírtuk: a 2010 óta ellenzéki pozícióban lévő polgármesterrel rendelkező Szegeden jóval több az iparűzési adóból befolyó bevétel, erősebb a helyi gazdaság, lényegesen kisebb az elvándorlás, és sokkal erősebb a turizmus, mint a tíz évig “fideszes” Pécsen. Pedig Szeged akkor még a nagyon kevés ellenzéki vezetésű város közé tartozott.

Most, hogy már tíz megyei jogú városban, a budapesti agglomeráció nagy részében és a fővárosban is az ellenzék került pozícióba, óriási kockázatokkal járna a kollektív büntetés. 2024-ig a magyar lakosságnak az eddiginél sokkal jelentősebb része él majd ellenzéki irányítású településeken. A g7.hu számításai szerint csak a tízezer főnél népesebb vidéki városokban 700 ezer ember szabadult fel a fideszes uralom alól, plusz ott van még Budapest, ahol a kerületek többsége az ellenzék kezére került és a főpolgármester valamint a fővárosi közgyűlés is ellenzéki lesz. Ennyi ember és ilyen fontos városok megbüntetése (főleg úgy, hogy azért szép számmal laknak Fidesz-szavazók is ezeken a településeken) nemcsak politikai öngyilkosság lenne, de a magyar gazdaságot is padlóra küldené. Arról nem is beszélve, hogy a Fidesznek van elég baja most, hatalmas pofont kapott a NER. Ha nem szedik össze magukat, az a 2022-es választási sikerükbe is kerülhet, hiszen megvan a recept a legyőzésükre. Ha most újabb frontot nyitnának és ellenséggé nyilvánítanának pár millió magyart, az újabb, nagyon komoly érv lenne a mellett, hogy le kell őket váltani.

KategóriákPUNK